Έχω ακόμη γάλα στο στήθος ενώ δεν θηλάζω εδώ και μήνες. Είναι φυσιολογικό;

Έχω ακόμη γάλα στο στήθος ενώ δεν θηλάζω εδώ και μήνες. Είναι φυσιολογικό;

Καλησπέρα. Έχω ένα αγοράκι 23 μηνών και θήλαζε μέχρι και 14 μηνών. Από περιέργεια προχθές ζούληξα τα στήθη μου και είδα ότι βγάζουν σταγόνες γάλα.

Από το ένα στήθος βγαίνει άσπρο το γάλα από το δεξί το χρώμα του είναι κιτρινωπό όπως το πρωτόγαλα. Δεν παίρνω κάποια φαρμακευτική αγωγή ούτε πήρα χάπι για το σταματήσω το γάλα, είναι φυσιολογικό το χρώμα αυτό;

Δήμητρα, Μύρινα Λήμνου

 

17/09/2015
Απαντά η Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,
το στήθος “θυμάται” τουλάχιστον για 6-12 μήνες μετά το θηλασμό, ειδικά αν έχετε θηλάσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Καλύτερα να συμβουλευτείτε τον ιατρό σας αν η γαλακτόρροια, όπως είναι ο επιστημονικός όρος, συνεχίσει για μεγαλύτερο διάστημα ή εάν το έκκριμα από η θηλή σας είναι αιματηρό.

Επίσης σπανιότερα η γαλακτόρροια μπορεί να οφείλεται σε φάρμακα, θυρεοειδοπάθεις ή αδένωμα της υπόφυσης.

    • Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “

Ρώτα τον Ειδικό

 
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *