Επιλόχειος κατάθλιψη, αντικαταθλιπτικά και θηλασμός

Ψυχίατρος στο Αιγινήτειο μου έκανε διάγνωση “Επιλόχειο Κατάθλιψη” και μου συνέστησε να ξεκινήσω θεραπεία με Zoloft (μισό χάπι και μετά από πέντε μέρες ένα χάπι) και Xanax (μισό χάπι).

Θηλάζω αποκλειστικά. Θα επηρεάσει η θεραπεία αρνητικά το μωρό μου;

Είναι το τρίτο μας παιδί. Στα δύο προηγούμενα παιδιά δεν είχα επιλόχειο κατάθλιψη και τα θήλασα μέχρι 9 μηνών. Θέλω και αυτό το μωρό να το θηλάσω. Δεν ξέρω τι να κάνω, νιώθω μεγάλη στεναχώρια και απελπισία…

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Μαρία, Χαλάνδρι

10/08/2015
Απαντά η Αναστασία-Τάνια Ζώτου Ψυχίατρος-Ψυχοθεραπεύτρια-Οργονοθεραπεύτρια, Βοηθός Μητρότητας-Τοκετού και λοχείας (Doula), Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Σύμβουλος Περιγεννητικής Αγωγής-Lamaze

Αγαπητή μου Μαρία,
Λυπάμαι για την καθυστέρηση στην απάντηση, προβλήματα σύνδεσης λόγω διακοπών.

Δεν μας γράφεις τις δόσεις των φαρμάκων ως προς τα mg. Εφόσον αποφασίσεις να πάρεις αγωγή φαρμακευτική θα πρότεινα να μην πάρεις το xanax αλλά μόνο το αντί καταθλιπτικό zoloft βραδείας αποδέσμευσης στην χαμηλότερη δοσολογία του 75 mg μια φορά. Αυτό έτσι κι αλλιώς σε 2-3 βδομάδες θα έχει και αγχολυτική δράση.

Το σημαντικότερο φυσικά είναι να αναζητήσεις έναν ψυχίατρο με τον οποίο να κάνεις ψυχοθεραπεία και να δεις τι σε οδήγησε στην κατάθλιψη σ’ αυτή την φάση της ζωής σου ώστε να το λύσεις για να μην σε ακολουθεί και να μην επηρεάζει τις σημαντικές σου σχέσεις βρεφάκι, παιδιά, σύντροφος.

Ακόμη κι αν έχεις πάρει xanax μην ανησυχείς τα φάρμακα αυτά είναι συμβατά με τον θηλασμό.

Καλό κουράγιο

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *