Υπερηχογράφημα εμβρύου

Η τεχνολογία μας επιτρέπει να βλέπουμε το αναπτυσσόμενο μωράκι, σε πραγματικό χρόνο να κινείται στο φυσικό του περιβάλλον

 

Η τεχνολογία μας επιτρέπει πλέον να έχουμε τρισδιάστατη απεικόνιση του εμβρύου. Η τρισδιάστατη εικόνα (3D) προκύπτει από την σύνθεση πολλών δισδιάστατων εικόνων.

Στα περισσότερο εξελιγμένα μηχανήματα μπορούμε να βλέπουμε το έμβρυο τρισδιάστατο σε πραγματικό χρόνο (4D), δηλαδή να βλέπουμε το έμβρυο να κινείται.

Το μεγάλο πλεονέκτημα της τρισδιάστατης 3D και της τετραδιάστατης 4D υπερηχογραφίας είναι ότι μας δίνει την ευχαρίστηση να δούμε το έμβρυο, το αναπτυσσόμενο μωράκι, σε πραγματικό χρόνο (real time) να κινείται στο φυσικό του περιβάλλον.

Το ζευγάρι, είναι σε θέση να βλέπει το μωράκι του τρισδιάστατα, να κινείται ζωντανά τετραδιάστατα στον χώρο και να βλέπει και χαρακτηριστικά του προσώπου του!

Εάν υπάρχει και άλλο παιδί στην οικογένεια…

Εάν πρόκειται για την δεύτερη ή την τρίτη εγκυμοσύνη του ζευγαριού, τότε προτρέπεται να φέρνει και το πρώτο παιδάκι του στα ραντεβού υπερήχου, ιδιαιτέρως μετά τους 4-5 μήνες, καθώς με τον τρισδιάστατο υπέρηχο σε πραγματικό χρόνο, εκτός από τους γονείς και το μεγαλύτερο παιδί μπορεί να βλέπει το αναπτυσσόμενο έμβρυο!

Με τον τρόπο αυτό “δένεται” μαζί του, αφού έχει την δυνατότητα να βλέπει τα χαρακτηριστικά του προσώπου του, τα χέρια του, τα πόδια του, το σωματάκι του ολόκληρο!

Μέσα σε ένα-δύο ραντεβού, το παιδί έχει έρθει ήδη σε μια “ισορροπία” με το έμβρυο -δεν το βλέπει πια σαν “ανταγωνιστή” του μέσα στην οικογένεια- και έτσι οι γονείς έχουν να αντιμετωπίσουν ένα πρόβλημα λιγότερο όταν θα πάνε με το νεογέννητο παιδάκι τους στο σπίτι (το πρώτο τους παιδάκι έχει ήδη εξοικειωθεί σε μεγάλο βαθμό με το νεογέννητο από την ενδομήτρια ήδη ζωή του!).

Με τον τρόπο αυτό το ζευγάρι έχει μια άμεση εικόνα του μωρού του, πιο ρεαλιστική και πιο “αληθινή” που συντελεί στο περαιτέρω “δέσιμο” του ζεύγους και των άλλων μελών της οικογένειες με το “ερχόμενο” νέο μέλος.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *