Η ψυχολογική στήριξη της εγκύου προλαμβάνει την επιλόχεια κατάθλιψη

Η ψυχολογική στήριξη της εγκύου προλαμβάνει την επιλόχεια κατάθλιψη

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του πανεπιστημίου του Los Angeles, όταν οι γυναίκες έχουν ψυχολογική στήριξη από την οικογένειά τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, έχουν λιγότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν επιλόχεια κατάθλιψη.


Η επιλόχεια κατάθλιψη είναι μια κατάσταση την οποία αντιμετωπίζουν πολλές γυναίκες μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Το υποστηρικτικό περιβάλλον συμβάλλει στη μείωση των επιπέδων των ορμονών που συνδέονται με την ανάπτυξη του στρες.

Καθώς οι έρευνες επάνω σε αυτό το θέμα είναι σε εξέλιξη, οι ερευνητές θα συνεχίσουν να αναζητούν τρόπους υποστήριξης και μείωσης του άγχους των εγκύων.

Τα συμτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης

Η επιλόχεια κατάθλιψη εκδηλώνεται μέχρι και ένα χρόνο μετά τη γέννα. Προκαλείται από διακυμάνσεις στα επίπεδα των ορμονών μετά τη γέννα, καθώς και από τις απότομες αλλαγές στον τρόπο ζωής και στις προσωπικές σχέσεις λόγω του ερχομού του μωρού.

Ορισμένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα της επιλόχειας κατάθλιψης είναι η αϋπνία, η κούραση, οι συναισθηματικές διακυμάνσεις και η δυσκολία ανάπτυξης δεσίματος με το μωρό. Τα συναισθήματα θλίψης και άγχους συνήθως εξαφανίζονται μερικές εβδομάδες μετά τη γέννα.

Οι γυναίκες που παρατηρούν παρατεταμένα συναισθήματα κατάθλιψης θα πρέπει να απευθύνονται άμεσα στο γιατρό τους. Η αντιμετώπιση της επιλόχειας κατάθλιψης μπορεί να γίνει με συμβουλευτική ή ορμονοθεραπεία, παρέχοντας ανακούφιση στις γυναίκες που βιώνουν έντονα αρνητικά συναισθήματα.

Δημοσίευση 20/05/2013, Πηγή: pregnancy.org

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *