Δυσκολία επαναγαλακτισμού μετά από 2,5 μήνες

Δυσκολία επαναγαλακτισμού μετά από 2,5 μήνες

Μαία, Πιστοποιημένη σύμβουλος
γαλουχίας IBCLC | Σπίτι Θηλασμού

Καλησπέρα σας. Έχω ένα κοριτσάκι 2½ μηνών που δυστυχώς το θήλασα για περίπου 40 μέρες μαζί με συμπλήρωμα. Είχα επιλέξει αποκλειστικό θηλασμό αλλά οι μαίες και ο περίγυρός μου, μου έλεγαν ότι δεν της αρκούσε το δικό μου γάλα (λόγω του έντονου κλάματός της) κι ότι έπρεπε να της δώσω και συμπλήρωμα. 

Μετά από 36 περίπου ώρες που προσπάθησα να την ηρεμήσω από το κλάμα της “λύγισα” και ζήτησα να της δώσουν συμπλήρωμα μήπως ηρεμήσει, όπως και έγινε. 

Παρόλο που ήμουν ενημερωμένη σχετικά με το πρωτόγαλα και το χρονικό διάστημα που χρειαζόταν μέχρι να κατέβει το κανονικό γάλα δυστυχώς η απειρία μου, λόγω του ότι είναι το πρώτο μου παιδάκι και το ότι ήθελα απεγνωσμένα να σταματήσει το μωράκι μου να κλαίει και να ηρεμήσει κατέληξα στο “ξένο” γάλα. 

Από τότε ξεκίνησαν όλα… Η μικρούλα μου όταν την έβαζα στο στήθος κοιμόταν με αποτέλεσμα να μην τρώει και να κλαίει συνέχεια κι εγώ να δίνω όλο και πιο πολύ συμπλήρωμα μέχρι που σταμάτησα τελείως να θηλάζω. 

Επειδή όμως με στεναχώρησε πολύ όλο αυτό και συνεχώς με απασχολούσε έψαξα και διάβασα πάρα πολλά για τον επαναγαλακτισμό και τήρησα όσο μπόρεσα το πρωτόκολλο αλλά επειδή είχα ήδη χάσει πολύτιμο χρόνο η μικρή δυστυχώς άρχισε να αρνείται πλέον το στήθος μου παρά τις προσπάθειες που έχω κάνει να το ξαναδεχτεί… 

Το ερώτημά μου λοιπόν είναι… Έχω πάρει νοσοκομειακό θήλαστρο και κάνω αντλήσεις εδώ και ένα μήνα περίπου αλλά δε βλέπω γάλα παρά μόνο κάτι σταγόνες… Μπορώ να πάρω κάποιο συμπλήρωμα μήπως το βοηθήσω; Η δομπεριδόνη που μου σύστησαν είναι ασφαλής επιλογή για αύξηση γαλουχίας; Υπάρχει περίπτωση το μωρό να ξαναδεχτεί το στήθος μου; Τι άλλο μπορώ να κάνω;

Ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων

Έλενα, Ν. Ιωνία
24/06/2015

Καλημέρα σας.
Να σας ζήσει!!!

Ο επαναγαλακτισμός έχει αποτελέσματα αρκεί να υπάρχει συνέπεια και συνέχεια. Παρακάτω θα σας δώσουμε οδηγίες για τον τρόπο επαναγαλακτισμού και τα βήματα:

 1. Επαφή  της μητέρας με το μωρό δέρμα με δέρμα και άφθονη αγκαλιά όλο το 24ωρο
 2. Αύξηση στον ερεθισμό του στήθους:
  • Με μασάζ στο στήθος με το χέρι και άλμεξη
  • Με συστηματικές αντλήσεις 8-10 το 24ωρο
  • Με το μωρό στο στήθος
 3. Λήψη ουσιών με φαρμακολογικές ιδιότητες αύξησης της γαλακτοφορίας (από το μη φαρμακολογικά και εν συνεχεία με συνταγή γιατρού στα φάρμακα)
 4. Χορήγηση συμπληρώματος ξένου γάλακτος μόνο σε μικρές ποσότητες με εναλλακτικούς τρόπους σίτισης και κατά προτίμηση SNS

  Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


  Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *