Έχω πρόωρα δίδυμα στη θερμοκοιτίδα. Πώς θα αυξήσω το γάλα μου;

Έχω πρόωρα δίδυμα στη θερμοκοιτίδα. Πώς θα αυξήσω το γάλα μου;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Γεια σας. Έχω δυο πρόωρα δίδυμα μωρά στη θερμοκοιτίδα. Μόλις γύρισα σπίτι από το μαιευτήριο κάνω κανονικά δουλειές γιατί έχω σύζυγο και ένα γιο 4 ετών…

Το γάλα μου φαίνεται να λιγοστεύει αντί να αυξάνεται ενώ το βγάζω κάθε 3 ώρες, μπορεί και πιο συχνά. Είναι πια ελάχιστο. Μήπως φταίει που κουράζομαι; Να πίνω περισσότερα υγρά; Τα μωρά είναι 9 ημερών.

Ελένη, Πειραιάς
22/04/2015
Αγαπητή φίλη,
να σας ζήσουν τα μωρά σας!

Είναι πολύ σημαντικό τα πρόωρα βρέφη να σιτίζονται με το γάλα της μητέρας τους που περιέχει πολλά αντισώματα και άλλους προστατευτικούς παράγοντες που προφυλάσσουν το ανώριμο ανοσοποιητικό, γαστρεντερικό και αναπνευστικό σύστημα.

Θα πρότεινα να ακολουθήσετε πρωτόκολλο αντλήσεων, όχι με το απλό θήλαστρο που διαθέτετε αλλά με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης (ώστε να εξοικονομήσετε πολύτιμο χρόνο και λόγω αποτελεσματικότητας) ανά 2ωρο (> 6 αντλήσεις/24ωρο) ώστε να αυξήσετε τη παραγωγή σας.

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

  • Πρωτόκολλο επαναγαλακτισμού
  • Έπαναγαλακτισμός και πρόκληση γαλουχίας
  • Θηλασμός πρόωρων διδύμων
  • Διατήρηση γαλουχίας για πρόωρο βρέφος
  • Ενθαρρύνοντας τον θηλασμό διδύμων
  • Διατροφικές συμβουλές κατά το θηλασμό διδύμων
  • Η αξία του μητρικού γάλακτος για τα πρόωρα βρέφη
  • Αφήστε μια απάντηση

    Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *