Γιατί το μωρό, κυρίως το βράδυ, κλαίει και δε θέλει να φάει από το στήθος;

Γιατί το μωρό, κυρίως το βράδυ, κλαίει και δε θέλει να φάει από το στήθος;

Απαντά η 
Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου
Παιδίατρος MB ChB MRCPCH
Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα! Το αγοράκι μου είναι 2,5 μηνών και θηλάζει αποκλειστικά. Δυστυχώς χρειάστηκε να πάω στη δουλειά μου αρκετά νωρίς και συνέχισα το θηλασμό βγάζοντας γάλα και δίνοντας του με μπουκάλι.

Το θέμα είναι ότι παρουσιάζει κολικούς και πολλές φορές (κυρίως το βράδυ) κλαίει και δε θέλει να φάει από το στήθος. Δεν ξέρω αν φταίνε οι πόνοι του, η στάση ή απλά του είναι πιο εύκολο το μπουκάλι. Είναι πολύ εκνευρισμένος γιατί πεινάει και όμως δεν τρώει.

Βλέποντας αυτή την κατάσταση, έβγαλα το γάλα και του το έδωσα με μπιμπερό με σκοπό να ηρεμήσει και να κοιμηθεί. Δεν ξέρω που μπορεί να οφείλεται αυτή η συμπεριφορά και αν το χειρίζομαι σωστά.

Θα εκτιμούσα μια συμβουλή.
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Μαρία, Λάρισα

23/04//2015
Αγαπητή Μαρία,

Δυστυχώς επειδή μάλλον το μωράκι σου έμαθε από νωρίς με μπιμπερό δεν ικανοποιείται με τη ροή από το στήθος σου.

Θα προσπαθούσα θηλασμούς όσο πιο συχνά γίνεται και κατά προτίμηση τις ώρες που είναι ήρεμο το μωρό ή μισοκοιμισμένο… Αν προλάβεις και δώσεις το στήθος πριν ξυπνήσει εκνευρισμένο, πολύ πιθανόν να θηλάζετε με επιτυχία.

Τα άλλα δυο πράγματα που μπορείς να κάνεις είναι να κάνεις πιο συχνές αντλήσεις για να αυξηθεί η παραγωγή και η ροή από το στήθος και να χρησιμοποιήσεις θηλές μπιμπερό πολύ χαμηλής ροής.

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *