Μετά το μπιμπερό άρχισαν τα δύσκολα με τον θηλασμό

Μετά το μπιμπερό άρχισαν τα δύσκολα με τον θηλασμό

Μαία

Καλησπέρα σας. Το δικό μου ερώτημα είναι το εξής: η κόρη μου είναι σχεδόν 2 μηνών και τον πρώτο μήνα είχαμε αποκλειστικό θηλασμό μέχρι που πήγαμε στον γιατρό για τον πρώτο έλεγχο και μας είπε πως το βάρος της δεν ήταν ικανοποιητικό 750γρ τον μήνα και μας είπε πως πρέπει να δώσουμε συμπλήρωμα.

Το κάναμε αλλά έχει 2 μέρες που ενώ τα πρώτα γεύματα (ξημερώματα μέχρι και τις 10 το πρωί) τρώει αποκλειστικά από εμένα στην πορεία της ημέρας πιάνει με το ζόρι στήθος και ζητάει απεγνωσμένα κι άλλο φαγητό το οποίο όμως δεν θέλει με τίποτα να πάρει από εμένα.

Όταν πατάω το στήθος μου πετάει γάλα οπότε λογικά αυτό δεν είναι πρόβλημα. Τι μπορώ να κάνω για να διορθώσω την κατάσταση και ποια φαγητά μπορούν να βοηθήσουν στο να “κατεβάσω” περισσότερο γάλα;

Ξέρω πως είναι λογικό από την στιγμή που έπιασε μπουκάλι να δυσκολεύεται αλλά αν υπάρχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει να το κάνω…

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για την βοήθεια.
Δήμητρα, Ορεστιάδα

25/09/2013

Καλημέρα σας
Να σας ζήσει το μωράκι σας!

Όλες οι μετρήσεις που μέχρι τώρα αναφέρετε από το βάρος του παιδιού σας, δείχνουν πως το μωρό σας τρέφεται επαρκώς με τον μητρικό θηλασμό.

Η άρνηση του μαστού  που προκαλείται από την χρήση μπουκαλιού. Μπορεί σταδιακά να μετριασθεί και να εξαλειφθεί. Αξίζει να προσπαθήσετε:

  • Να μειώσετε το ημερήσιο συμπλήρωμα κατά 10% ανά μέρα 
  • Να κάνετε αντλήσεις με το χέρι ή με θήλαστρο και να δίνετε στο βρέφος σας το δικό σας συμπλήρωμα 
  • Να τρέφεστε επαρκώς και 
  • Να ξεκουράζεστε

Μέσα σε ένα μήνα θα έχετε περιορίσει την ποσότητα του έχτρα γάλακτος πάρα πολύ. Αν είναι εύκολο απευθυνθείτε σε κάποιον ειδικό σε θέματα θηλασμού.

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *