Θηλασμός: Το βασικό είναι η ενημέρωση!

Θηλασμός: Το βασικό είναι η ενημέρωση!

Ιστορία θηλασμού της Κατερίνας

Ξεκίνησε και για μας το υπέροχο ταξίδι του θηλασμού πριν 45 ημέρες… Δεν θέλω να αναφερθώ σε δυσκολίες που λίγο ως πολύ όλες μας αντιμετωπίζουμε, θα πω μόνο πως χωρίς ανθρώπους γύρω σου να σε στηρίζουν, δύσκολα τα καταφέρνει κανείς!!!   

Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό, εμείς που θέλουμε να θηλάσουμε και που έχουμε φροντίσει να ενημερωθούμε, να ενημερώσουμε και τους οικείους μας.

Αυτό, γιατί δυστυχώς, δεν έχουν όλοι την γνώση για τα οφέλη του θηλασμού και το βλέπουν σαν κάτι απαρχαιωμένο και ανώφελο. Έτσι οδηγούνται σε λανθασμένες κριτικές και οδηγίες, που δυστυχώς επηρεάζουν αρνητικά την θηλάζουσα μητέρα.

Ας φροντίσουμε λοιπόν να  ενημερώσουμε τους κοντινούς μας ανθρώπους, γιατί θα είναι εκείνοι που θα αναζητήσουμε βοήθεια και στήριξη…

Δεν μου αρέσει να κατηγορούμε κάποιον που απλά δεν έχει την γνώση… Θεωρώ τραγικό να υπάρχουν στις μέρες μας ζευγάρια που ο σύζυγος θα αποθαρρύνει την μητέρα του παιδιού του να το θηλάσει… Θεωρώ επίσης καταναγκαστικό να μην θηλάζει κανείς δημόσια…

Αυτά κι άλλα πολλά, οφείλονται στην έλλειψη παιδείας σε θέματα θηλασμού. Οπότε, αν όλες όσες θηλάζουμε ξεκινήσουμε να ενημερώνουμε τους δικούς μας γνωστούς, σκεφτείτε πόσο μεγάλο αντίκτυπο θα έχει αυτό στην κοινωνία!!!

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τον άντρα μου που μου στάθηκε και την πρώτη φορά αλλά και τώρα, την μητέρα μου, τις φίλες μου και τις συναδέλφους μου.

Ευχαριστώ τον Θεό που με αξίωσε να γίνω θηλάζουσα μαμά για δεύτερη φορά!
Κατερίνα Χ.

Ευχαριστούμε την Κατερίνα που ανταποκρίθηκε στο κάλεσμά μας και μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού και αυτά τα υπέροχα στιγμιότυπα, στα πλαίσια εορτασμού της 22ης Παγκόσμιας Εβδομάδας Μητρικού Θηλασμού! Περιμένουμε και τις δικές ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

Διαβάστε περισσότερες ιστορίες θηλασμού ΕΔΩ
Δείτε όλη την εορταστική συλλογή φωτογραφιών ΕΔΩ

Μητρικός Θηλασμός
Fun page
Υποστηρικτική Oμάδα Μητρικού Θηλασμού
Απανταχού θηλάζουσες

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *