Η “φροντίδα καγκουρό” έχει μακροχρόνια οφέλη

Η “φροντίδα καγκουρό” έχει μακροχρόνια οφέλη

Η επαφή «δέρμα με δέρμα» μεταξύ ενός μωρού και ενός γονιού λέγεται «φροντίδα καγκουρό» καθώς θυμίζει τον τρόπο με τον οποίο μεγαλώνουν τα καγκουρό τα παιδιά τους.

Ως τώρα γνωρίζαμε πως τα μωρά που γεννιόνται πρόωρα όταν κρατιούνται αγκαλιά και σε απευθείας επαφή με το δέρμα των γονιών τους μεγαλώνουν πιο γρήγορα. Μια νέα έρευνα που μελέτησε παιδιά έως και 10 ετών έδειξε πως η επαφή με το δέρμα μπορεί να προσφέρει πολλά περισσότερα! 

Στην έρευνα, οι επιστήμονες ζήτησαν από 73 μητέρες να αγκαλιάζουν τα γυμνά μωρά τους χωρίς να φορούν ρούχα για μία περίπου ώρα και για διάστημα δύο εβδομάδων. Τα παιδιά αυτά τα συνέκριναν με πρόωρα μωρά που πέρασαν αντίστοιχο χρόνο σε θερμοκοιτίδα.

Στην ηλικία των δέκα ετών τα παιδιά που είχαν επαφή με τη μητέρα τους παρουσίαζαν καλύτερη ορμονική αντίδραση στο στρες, είχαν πιο ώριμο νευρικό σύστημα και μεγαλύτερη οξύτητα στη σκέψη.

Σε αυτήν τη νέα έρευνα, οι μητέρες που προσέφεραν τη φροντίδα καγκουρό στα παιδιά τους ανέπτυξαν μια πιο βαθιά και συναισθηματική σχέση με τα παιδιά τους σε σχέση με τις μητέρες που δεν τους πρόσφεραν την αντίστοιχη αγκαλιά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *