Ομαδική διαμαρτυρία μετά… θηλασμού! (φωτο)

Ομαδική διαμαρτυρία μετά… θηλασμού! (φωτο)

Μια μητέρα βρέθηκε σε ένα πολυκατάστημα αθλητικών ειδών της Αγγλίας όταν ο μπέμπης της άρχισε να κλαίει κι εκείνη προσπάθησε να το θηλάσει, αλλά δεν τα κατάφερε αφού εκδιώχθηκε από το προσωπικό που την ενημέρωσε πως κάτι τέτοιο είναι «αντίθετο με την πολιτική του καταστήματος».

Η 27χρονη μητέρα απογοητευμένη και ενοχλημένη, έστειλε γραπτή επιστολή διαμαρτυρίας στην εταιρεία αλλά για τρεις ολόκληρους μήνες κανείς δεν ανταποκρίθηκε και μόνο όταν η περίπτωσή της δημοσιεύτηκε στην Nottingham Post τότε… της έστειλαν λουλούδια!

Αξίζει να σημειωθεί πως ο θηλασμός σε δημόσιους χώρους επιτρέπεται και προστατεύεται από τη βρετανική νομοθεσία βάσει του νόμου περί ισότητας που ψηφίστηκε το 2010.

Μόλις λοιπόν γνωστοποιήθηκε το περιστατικό, το τοπικό δίκτυο θηλαζουσών μαμάδων οργάνωσε ομαδική διαμαρτυρία θηλασμού μέσα στο κατάστημα!

Περίπου 30 γυναίκες γυναίκες ανταποκρίθηκαν οι οποίες σε ένδειξη συμπαράστασης, για περίπου μισή ώρα θήλασαν ομαδικά τα παιδιά τους!

«Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε το δικαίωμα των γυναικών να θηλάζουν τα παιδιά τους χωρίς κανένας να τους ζητά να φύγουν», είπε η διοργανώτρια της κίνησης Λία Γκίμπσον.

«Η ανταπόκριση ήταν φανταστική, καλύτερη από ότι περιμέναμε. Όλα κύλησαν ήσυχα και αρμονικά, όπως ακριβώς θέλαμε».

Και συμπλήρωσε: «Θέλουμε να δείξουμε σε όλους ότι μπορούμε να θηλάζουμε με την ησυχία μας, χωρίς να επιδεικνύουμε τα στήθη μας», υποστηρίζει η Λία Γκίμπσον,

«Είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ακόμα συνεχίζουν να βλέπουν το στήθος μας ως σεξουαλικό αντικείμενο. Το στήθος είναι φτιαγμένο για να τρέφει τα παιδιά».

Δημοσίευση 22/05/2014
Μετάφραση/Επιμέλεια: Συντακτική Ομάδα ΜΘ
ΠΗΓΕΣ: bbcbbc.com/news iefimerida

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *