Διαδήλωση κατά της απαγόρευσης δημόσιου θηλασμού

Διαδήλωση κατά της απαγόρευσης δημόσιου θηλασμού

Τι μπορεί να συμβεί αν είσαι blogger αλλά και μαμά θηλάζουσα που την προσβάλλουν επειδή θήλασε το μωρό της σε δημόσιο χώρο;  Μια τεράστια διαδήλωση σε ένδειξη διαμαρτυρίας! 

Η Trine Marie Larsen είναι μια Δανέζα μητέρα η οποία δέχτηκε φραστική επίθεση από κάποιους πελάτες καφετέριας επειδή θήλαζε το μωρό της στον χώρο του καταστήματος!

Χαρακτηριστικά της είπαν πως αυτό που έκανε ήταν αηδιαστικό! Μάλιστα το παρομοίωσαν «σαν να χρησιμοποιεί κανείς την τουαλέτα την ώρα που τρώει…».

Το αποτέλεσμα ήταν την περασμένη Δευτέρα η κ. Larsen να οργανώσει μέσω Facebook έναν μαζικό δημόσιο θηλασμό-διαμαρτυρία, για μια ώρα, έξω από το Δημαρχείο της Κοπεγχάγης, στον οποίο συμμετείχαν εκατοντάδες άλλες μαμάδες, μπαμπάδες, και υποστηρικτές του θηλασμού!

Η Larsen απεύθυνε το κάλεσμα για την προώθηση του δημόσιου θηλασμού με στόχο την αφύπνιση και την ευαισθητοποίηση του κοινού, επειδή όπως δήλωσε “μπορεί ο δημόσιος θηλασμός στις σκανδιναβικές χώρες να είναι διαδεδομένος, αλλά τελευταία έχουν εκφραστεί αυξανόμενες καταγγελίες σχετικά με παράπονα πελατών σε διάφορα καταστήματα που είχαν ως αποτέλεσμα την απαγόρευση του θηλασμού από πολλά εστιατόρια και καφετέριες της περιοχής”.

Μετά λοιπόν και από την επίθεση που δέχτηκε και η ίδια, οργάνωσε αυτή την διαδήλωση για να παροτρύνουν τους καταστηματάρχες ώστε να μην απαγορεύουν τον θηλασμό στις εγκαταστάσεις τους και να γίνουν φιλικοί προς αυτόν!

Η μαμά-blogger Trine Marie Larsen, επίσης γνωστή ως “Lortemor” (Shitty mum), κατάφερε να συγκεντρώσει περισσότερα από 700 άτομα για να δείξουν ότι οι γυναίκες που θηλάζουν δεν παρουσιάζουν κανενός είδους απειλή!!

«Πήρα την πρωτοβουλία, γιατί ξέρω ότι υπάρχουν πολλές γυναίκες εκεί έξω, που δεν θέλουν να θεωρούνται “επιδειξίες”, που δεν θέλουν ούτε να προκαλέσουν, ούτε να προσβάλλουν! Σκέφτηκα λοιπόν, ότι θα ήταν μια καλή ιδέα το να συναντηθούμε και να δείξουμε ότι ο θηλασμός δεν είναι μια σεξουαλική πράξη και ότι δεν είναι προσβλητικό το να θηλάζουμε δημόσια”, δήλωσε η κ.Larsen

Πολλές οργανώσεις της Δανίας υποστηρίζουν το δικαίωμα του δημόσιου θηλασμού σε εστιατόρια και καφετέριες, όπως για παράδειγμα, ο Οργανισμός Forældre og Fødsel (μαίες-γονείς-τοκετός), λαμβάνοντας επίσης μέρος στη διαδήλωση.

Να σημειωθεί πως και οι επαγγελματίες υγείας της Δανίας συνιστούν στις Δανέζες μητέρες να θηλάζουν τα μωρά τους για τουλάχιστον έξι μήνες!

Το θέμα συζητήθηκε και από τα δανέζικα μέσα ενημέρωσης και μάλιστα σχολιάστηκε από τον υπουργό ισότητας της Δανίας, ο οποίος, όμως, δεν είναι διατεθειμένος να νομοθετήσει για να αναγκάσει καφετέριες, εστιατόρια και άλλα δημόσια ιδρύματα να επιτρέπουν στις γυναίκες να θηλάζουν δημόσια τα μωρά τους, όπως προτάθηκε από εκπρόσωπο της Συμμαχίας των Κόκκινων-Πράσινων.

Η επαγγελματική οργάνωση για τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια της Δανίας (Horesta) αντέδρασε ενάντια σε μια τέτοια νομοθεσία αναφέροντας ότι αυτό θα πρέπει να αφεθεί στην ευχέρεια των εστιατορίων για να το αν θα το επιτρέπουν ή όχι…

«Ψάχνω για μια αλλαγή στη δημόσια στάση! Δεν νομίζω ότι θα είναι δίκαιο να προχωρήσουμε σε μια σχετική νομοθεσία -όπως προτείνει η Συμμαχία των Κόκκινων-Πράσινων, αλλά νομίζω ότι είναι τρομακτικό το να ξέρω ότι μπορώ να εισέρχομαι σε μια καφετέρια ως πελάτισσα και στη συνέχεια να απορριφθώ μόνο και μόνο επειδή θηλάζω το παιδί μου» δήλωσε η Larsen.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *