Milk Truck. Μια κινητή μονάδα θηλασμού!

Milk Truck. Μια κινητή μονάδα θηλασμού!

Μια κινητή μονάδα θηλασμού στις υπηρεσίες των θηλαζουσών μαμάδων!

Πώς θα σας φαινόταν μια κινητή μονάδα θηλασμού να βγαίνει στους δρόμους; Έχετε ακουστά το “milk truck”;


Η Jill Miller είχε μια ιδέα που ήταν εν μέρη μια μορφή τέχνης και εν μέρη μια κίνηση ακτιβισμού για το θηλασμό!

Θέλησε να ανακαινίσει ένα παγωτατζίδικο και βάζοντάς του ένα γιγαντιαίο στήθος πάνω του… να είναι διαθέσιμο για την παροχή ενός ασφαλούς μέρους σε θηλάζουσες μητέρες για να ταΐσουν τα μωρά τους!

Η ιδέα αυτή έλαβε άφθονη δημοσιότητα όταν προτάθηκε για πρώτη φορά, αλλά πλέον υπάρχει ένα πραγματικό φορτηγό θηλασμού στους δρόμους του Πίτσμπουργκ και να πώς λειτουργεί:

Όταν μια γυναίκα θηλάζει το μωρό της δημόσια και της ζητηθεί να φύγει, να καλυφθεί, ή κρίνει πως το περιβάλλον είναι εχθρικό προς τον μητρικό θηλασμό -ούτως ή άλλως…- μπορεί να στείλει ένα tweet στο “φορτηγό θηλασμού”. Το milk truck φτάνει εκεί που είναι η μητέρα και της προσφέρει ένα ήρεμο, άνετο και ασφαλές μέρος να θηλάσει το μωρό της ενώ -και εδώ είναι το ενδιαφέρον!- δημοσιεύονται τα στοιχεία της συγκεκριμένης περίπτωσης παρεμπόδισης της θηλάζουσας στο Facebook, το Twitter και την ιστοσελίδα του milk truck!

Την είδηση τη βρήκαμε μέσα από μια δημοσίευση της Madeline Petersen στην ιστοσελίδα babble.com η οποία γράψει: “Δε βρίσκω την ιδέα πρακτική αλλά την αγαπώ ούτως ή άλλως!” Γιατί; Γιατί όπως εξηγεί η Jill (η γυναίκα που είχε την ιδέα του milk truck): “Όταν μια γυναίκα βρίσκει τον εαυτό της σε μια κατάσταση όπου δεν νιώθει υποστήριξη, παρενοχλείται, ή νιώθει ανεπιθύμητη να θηλάσει το μωρό της δημόσια, καλεί το φορτηγό θηλασμού! Το αποτέλεσμα; Η γυναίκα ταΐζει το παιδί της με ηρεμία και… ο καταστηματάρχης που την παρενόχλησε αισθάνεται βλάκας και το μόνο που καταφέρνει είναι να τραβήξει τα βλέμματα δημιουργώντας ένα θέαμα που παρεμπιπτόντως είναι ό,τι ακριβώς  προσπάθησε να αποφύγει! Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι μαθαίνουν δύσκολα”

Και κλείνει η Madeline Petersen γράφοντας: “Τι σκέφτεστε λοιπόν; Βρίσκετε την ιδέα πάρα πολύ γελοία για να της δώσει κανείς σημασία ή όπως και σε μένα, δεν σας αρέσει η ιδέα ανθρώπων που επιθυμούν να καλύψουν μια θηλάζουσα μαμά, έχοντας ένα πραγματικό θέαμα σταθμευμένο έξω από το κατάστημά τους;”

Όπως καταλαβαίνετε συμφωνούμε μαζί της γιατί ο θηλασμός είναι ο φυσικός τρόπος σίτισης των βρεφών ή και μεγαλύτερων παιδιών και δεν θα πρέπει να ενοχλεί ποτέ, πουθενά και κανέναν όταν συμβαίνει δημόσια! Το μωρό πεινάει και τρώει! Τόσο απλά!

Και ευτυχώς, παρότι στη χώρα μας κάποιες φορές ο δημόσιος θηλασμός μοιάζει να είναι ταμπού, δεν έχουμε αναφορές για “παρατραβηγμένες” αντιδράσεις, οπότε ίσως να μην είχε νόημα να κυκλοφορήσει ένα αντίστοιχο όχημα… εντούτοις θα μας έδινε πραγματικά μεγάλη χαρά αν υπήρχε τρόπος να βγάζαμε το δικό μας milk truck στους δρόμους, κυρίως ως μέσω προώθησης, ενημέρωσης και υποστήριξης του μητρικού θηλασμού (!!), εξάλλου στις μεγαλουπόλεις μας, η κίνηση των οχημάτων δεν θα επέτρεπε την άμεση πρόσβαση σε οποιαδήποτε θηλάζουσα είχε ανάγκη!

Αν λοιπόν μας διαβάζετε από το Πίτσμπουργκ, μπορείτε να καλέσετε το milk truck μέσω Twitter @PghMilkTruck, ή να επισκεφθείτε το Μουσείο του Warhol για να δείτε το φορτηγό στην οθόνη!

Μετάφραση: Εμμανουέλλα Χατζηδάκη Τρίνκς 
Σχολιασμός/Επιμέλεια: Συντακτική ομάδα mitrikosthilamsos.com

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *