Ηχηρός ο ομαδικός θηλασμός-διαμαρτυρία της Σάντυς Κουτσοσταμάτη

Ηχηρός ο ομαδικός θηλασμός-διαμαρτυρία της Σάντυς Κουτσοσταμάτη

“Θόρυβο” προκάλεσε ο ταυτόχρονος θηλασμός που οργανώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα με αφορμή παρατήρηση που δέχτηκε για τον δημόσιο θηλασμό της 17 μηνών κόρης της η γνωστή παρουσιάστρια-ψυχολόγος Σάντυ Κουτσοσταμάτη σε εμπορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Η ιστορία ξεκίνησε μετά από ένα post που έγραψε η Σάντυ Κουτσοσταμάτη στο facebook. Ο λάθος ανθρώπινος χειρισμός από έναν υπάλληλο security, όπως χαρακτήρισε το περιστατικό η διεύθυνση του εμπορικού κέντρου, στάθηκε η αφορμή για τη διοργάνωση της ομαδικής διαμαρτυρίας η οποία στέφθηκε με επιτυχία!

Το μήνυμα ήταν ηχηρό καθώς έδωσαν δυναμικό παρόν δεκάδες μητέρες υποστηρίζοντας και διεκδικώντας το αυτονόητο, ενώ το γεγονός έκανε τον γύρο των ελληνικών ΜΜΕ και των social media, γεννώντας πληθώρα σχολίων και φέρνοντας στο προσκήνιο τον θηλασμό μεν τα ταμπού αλλά και το τεράστιο πρόβλημα της έλλειψης ενημέρωσης που δυστυχώς διακατέχει την ελληνική κοινωνία εν έτη 2013 δε -για το φυσιολογικό του πράγματος στη βρεφική διατροφή που είναι ο μητρικός θηλασμός.

Κι εκεί που “ενόχλησε” η εικόνα μιας και μόνο θηλάζουσας μητέρας σε κοινόχρηστο χώρο του εμπορικού κέντρου, το αποτέλεσμα της “παρατήρησης” ήταν ο δημόσιος θηλασμός δεκάδων άλλων μητέρων αποδεικνύοντας πως ο θηλασμός είναι όμορφος και καθόλου προκλητικός ή προσβλητικός!

Συγχαρητήρια σε όλες τις μητέρες που πήραν μέρος σε αυτή την ειρηνική διαμαρτυρία, στέλνοντας το μήνυμα πως καμία μητέρα δεν έχει λόγο να κρύβεται για να θηλάσει το παιδί της και πως καμία μητέρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να “υποχρεωθεί” να θηλάσει σε “ειδικό” χώρο -αν δεν το επιθυμεί ή δεν το ζητήσει η ίδια και πως κανένα παιδί δεν πρέπει να στερείτε του δικαιώματός του να θηλάσει ανεμπόδιστα οπουδήποτε και οποτεδήποτε το έχει ανάγκη!

Επίσης όλες αυτές οι θηλάζουσες μητέρες απέδειξαν πως ο θηλασμός δεν απαιτεί ιδιαίτερες δεξιότητες ή συνθήκες για να μπορέσει να γίνει, αρκεί το παιδί να πεινάει και η μαμά να είναι διαθέσιμη!


Όταν οι ενήλικες πεινάσουμε αναζητούμε τροφή, το ίδιο και τα παιδιά μας, όμως εμείς ποτέ δεν ικανοποιούμε αυτή μας την ανάγκη κλεισμένοι σε κάποια τουαλέτα ή απομονωμένοι σε κάποιον “ειδικό” χώρο, τα παιδιά γιατί θα πρέπει να το κάνουν;

Ας μην ξεχνάμε πως οι άνθρωποι είμαστε θηλαστικά όντα και ο θηλασμός είναι αναφέρετο δικαίωμά μας!

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *