Κούκλες με σύνδρομο Down έφτιαξε μια μητέρα για την κόρη της

Κούκλες με σύνδρομο Down έφτιαξε μια μητέρα για την κόρη της

Η αγάπη της μάνας όλα τα μπορεί για χάρη του παιδιού της πόσο μάλλον όταν αυτό πάσχει από σύνδρομο down και νιώθει άβολα με τη διαφορετικότητά του.


Η 49 χρονη Connie Feda από το Pittsburgh της Pennsylvania κατάφερε να φτιάξει μια ιδιαίτερη κούκλα ειδικά για την 13χρονη κόρη της Hannah η οποία πάσχει από σύνδρομο Down.

“Δεν ήθελα να τη βλέπω άλλο στενοχωρημένη. Όταν χάζευε καταλόγους με παιχνίδια, έλεγε πως καμία κούκλα δεν μοιάζει με εκείνη…” λέει η Feda που σχεδίασε μια μίνι version της Hannah και με αυτόν τον τρόπο κατάφερε να κάνει το κοριτσάκι της να νιώσει καλά!

“Όταν ρώτησα την Hannah ποιο είναι το αγαπημένο σημείο της κούκλας της εκείνη απάντησε πως την αγαπά επειδή είναι όμορφη και επειδή είναι δικιά της”, εξομολογείται η μητέρα.

Θέλοντας μάλιστα να δώσει χαρά και σε άλλα κορίτσια με σύνδρομο Dοwn, η Feda μετέτρεψε σε full time δουλειά την ενασχόλησή της και πλέον οι Dolls For Downs όπως λέγονται θα κυκλοφορήσουν στην αγορά τον Μάιο.

«Σκοπός μου είναι να παρουσιάσω τα άτομα με ειδικές ανάγκες με έναν ειλικρινή και όμορφο τρόπο και φυσικά να κάνω κι άλλα κορίτσια χαρούμενα όπως έκανα τη Hannah», δήλωσε.

21 Μαρτίου | Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down

Ως Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε η 21η Μαρτίου κάθε χρόνο, από τα αριθμητικά δεδομένα που συνθέτουν το σύνδρομο (3ο χρωμόσωμα στο 21ο ζεύγος=3.21).

Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down καθιερώθηκε το 2006, με πρωτοβουλία του συμπατριώτη μας γιατρού Στυλιανού Αντωναράκη, καθηγητή Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει και να ενημερώσει τη διεθνή κοινότητα για το σύνδρομο Down.

Το σύνδρομο Down

Το σύνδρομο Down είναι μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21. Προέρχεται κατά 90-95% από το ωάριο και 5-10% από το σπερματοζωάριο και επηρεάζει μία περίπου στις 600-700 γεννήσεις παιδιών.

Η πρώτη παρατήρηση του συνδρόμου έγινε το 1866 από τον John Langdon Down. Ο άγγλος γιατρός παρατήρησε ότι μερικά νεογνά που γεννιούνται έχουν εξωτερική όψη παρόμοια με αυτή των Μογγόλων, απ’ όπου προήλθε και η ονομασία μογγολισμός, που στις μέρες μας έχει εγκαταλειφθεί.

Τα παιδιά με σύνδρομο Down αντιμετωπίζουν νοητική υστέρηση και μαθησιακή δυσκολία, ενώ είναι επιρρεπή σε μια σειρά από ασθένειες. Με την κατάλληλη εκπαίδευση και τη συνεργασία γονιών και δασκάλων, μπορούν να γίνουν ενεργά μέλη της κοινωνίας.

Δημοσίευση: 21/03/2013

Σχετικά άρθρα: 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *