Αρνήθηκαν τον θηλασμό σε κατάστημα της Victoria Secret

Αρνήθηκαν τον θηλασμό σε κατάστημα της Victoria Secret

Ποιος θα το πίστευε! Η Victoria Secret που έχει προσλάβει διάσημες μητέρες όπως η Gisele Bündchen και Miranda Kerr -από τις πιο ένθερμες υποστηρίκτριες του θηλασμού- για την προώθηση των προϊόντων της, δεν θα επέτρεπε σε μια θηλάζουσα μητέρα να θηλάσει μέσα σε ένα κατάστημά της και μάλιστα όχι δημόσια αλλά μέσα σε ένα καμαρίνι!


Κι όμως! Ενώ θα νόμιζε κανείς ότι το τελευταίο μέρος που θα μπορούσαν να αρνηθούν σε μια γυναίκα να θηλάσει το μωρό της θα ήταν ένα κατάστημα που πουλάει… σουτιέν, ακριβώς αυτό όμως συνέβη σε ένα κατάστημα της Victoria Secret στο Τέξας.

Η Ashley Clawson, μια 27χρονη μητέρα δύο παιδιών, βρέθηκε σε ένα τοπικό εμπορικό κέντρο, κάνοντας τα ψώνια της στο κατάστημα της γνωστής εταιρείας εσωρούχων, μαζί με περίπου άλλους τρεις πελάτες.

Όταν έφτασε στο ταμείο και αφού ο υπάλληλος είχε χτυπήσει στην ταμειακή μηχανή προϊόντα συνολικής αξίας άνω των 150 δολαρίων, ο μόλις 4 μηνών γιος της Beckett άρχισε να κλαίει γιατί είχε πεινάσει.

Η μητέρα ρώτησε τον ταμεία αν θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει ένα από τα δοκιμαστήρια ρούχων για να τον θηλάσει αλλά πριν καν προλάβει να της απαντήσει, μια δεύτερη υπάλληλος τους διέκοψε και είπε “όχι!” προτείνοντας στην μητέρα να πάρει το μωρό της στο δρομάκι που υπάρχει έξω από το κατάστημα λέγοντας πως είναι μεγάλο δρομάκι και πως αν το περπατούσε μέχρι τέλους δεν θα την έβλεπε κανείς!

“Σοκαρίστηκα πολύ. Τι είμαστε; Ζώα; Τόσο βρώμικες μας θεωρούν τις θηλάζουσες;;;” αναρωτήθηκε η μητέρα και πρόσθεσε: “Πίστευα ότι η Victoria Secret είναι μια εταιρεία που γιορτάζει τα γυναικεία σώματα και ξαφνιάστηκα που αντιμετωπίζει μια θηλάζουσα με αυτόν τον τρόπο!”.

H 27χρονη Clawson δημοσιοποίησε το περιστατικό στο προφίλ της στο facebook καταθέτοντας τα συναισθήματά της και την καταγγελία της, η οποία… δεν άργησε να γίνει είδηση στο τοπικό κανάλι  Fox.

Δεν είναι μόνο η κα Clawson που ταπεινώθηκε, αλλά παραβιάστηκε και το Δίκαιο του Τέξας σύμφωνα με το οποίο οι γυναίκες μπορούν να θηλάσουν τα παιδιά τους νόμιμα σε δημόσιους χώρους.

Η απάντηση της Victoria Secret προς την κα Clawson ήταν μια επιστολή συγγνώμης συνοδευόμενη από μια δωροκάρτα αξίας 150 δολαρίων για αγορές στα καταστήματά της.

Η εταιρεία σε δήλωσή της προς τον Τύπο ανέφερε “Έχουμε ζητήσει συγγνώμη από την κα Clawson, και αναλαμβάνουμε δράσεις για να εξασφαλιστεί ότι όλοι οι συνεργάτες μας κατανοούν την μακροχρόνια πολιτική μας που επιτρέπει στις μητέρες να θηλάζουν στα καταστήματά μας και λυπούμαστε που δεν ακολουθήθηκε και στην προκειμένη περίπτωση”.

Το θέμα πάντως εξόργισε πολλούς αγοραστές οι οποίοι απειλούν τώρα να μποϋκοτάρουν το κατάστημα αν δεν υπάρξουν αποδείξεις ότι έχουν ληφθεί μέτρα ώστε να είναι καλοδεχούμενες όλες οι γυναίκες.

Μάλιστα, υποστηρικτές του θηλασμού από ολόκληρη τη χώρα (αλλά και τον κόσμο), έχουν έρθει σε επαφή με την κα Clawson προτείνοντας να οργανωθεί ένα ομαδικός θηλασμός μέσα στο κατάστημα για να δουν αν θα αντιμετωπιστούν όπως η κα Clawson…

Η κα Clawson μετά από όλα αυτά, ακόμη δεν πιστεύει πως η Victoria Secret έχει φιλική προς τον θηλασμό πολιτική στα καταστήματά της, ωστόσο ελπίζει πως η εταιρεία θα κάνει μια δωρεά σε κάποιον οργανισμό που υποστηρίζει τον θηλασμό και κάνει τις μητέρες να αισθάνονται ευπρόσδεκτες.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *