Έχω ατονία και μυϊκούς πόνους. Σχετίζεται ο θηλασμός;

Έχω ατονία και μυϊκούς πόνους. Σχετίζεται ο θηλασμός;

Απαντά η Βασιλική Δανηλάτου
Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ
www.lactation.gr

Είμαι μια μητέρα 38 ετών και θηλάζω αποκλειστικά την 20 μηνών κόρη μου. Έχω μόνιμη ατονία από τότε που γέννησα και συχνά μυϊκούς πόνους. Η περίοδος μου ήρθε μετά από 27 μήνες (μαζί με την εγκυμοσύνη). Πριν από 8 μήνες έκανα αιματολογικές εξετάσεις και ήταν πολύ καλές.

Συγγενείς και φίλοι ιατροί το αποδίδουν στον θηλασμό. Είναι δυνατόν; Σας παρακαλώ κατευθύνετέ με σε ποια ειδικότητα ιατρού να απευθυνθώ και ποιες εξετάσεις πρέπει να κάνω.

Ευχαριστώ

Κυριακή, Λάρισα 
26/07/2013

Ο θηλασμός δε σχετίζεται με ατονία και μυϊκούς πόνους, τουλάχιστον από όσα έχω διαβάσει.

Καλό θα ήταν να σας εξετάσει ένας παθολόγος ή γενικός ιατρός αρχικά -κατά προτίμηση ο οικογενειακός γιατρός σας αν υπάρχει-, να σας πάρει ένα λεπτομερές ιστορικό και να δει αν χρειάζεται περαιτέρω εργαστηριακός έλεγχος.

Προσπαθήστε να ξεκουράζεστε πιο πολύ, ίσως δε κοιμάστε καλά και τα βράδια, για αυτό προσπαθήστε να καθιερώσετε ένα μεσημεριανό υπνάκο μαζί με τη μικρή σας. Μη ξεχνάτε να κάνετε μία ισορροπημένη διατροφή και να πίνετε άφθονα υγρά.

Η ψυχολογία σας πως είναι, νιώθετε καλά, χαίρεστε την καθημερινότητα και τη μικρή σας ή νιώθετε απογοήτευση αρκετά συχνά;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *