Δίνω ζωή. Δώστε μου την γέννα που αξίζω!

Δίνω ζωή. Δώστε μου την γέννα που αξίζω!

Την Κυριακή 14 Απριλίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας θα πραγματοποιηθεί με ανοιχτές εκδηλώσεις η 1η Πανελλαδική δράση για Μαιευτήρια Φιλικά προς Μητέρες και Βρέφη: “Δίνω ζωή. Δώστε μου την γέννα που αξίζω!” 

Σκοπός της δράσης είναι η ευαισθητοποίηση των εγκύων αλλά και της πολιτείας για την αναγκαιότητα της πιστοποίησης όλων των μαιευτηρίων ως φιλικά προς τις μητέρες και τα βρέφη, της γέννας με σεβασμό προς την επίτοκο και την υποχρέωση έναρξης του θηλασμού από την πρώτη στιγμή.

Επίσης, θα γίνει καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης με ιστορίες παραβίασης δικαιωμάτων στην γέννα και τον θηλασμό, που θα συλλεχθούν έως και εκείνη την μέρα, και τα συμπεράσματα τους θα ανακοινωθούν στην παγκόσμια εβδομάδα σεβασμού στην γέννα (IWRC) την τρίτη εβδομάδα του Μαΐου.

Η δράση είναι μια πρωτοβουλία του Πανελλαδικού Εθελοντικού Δικτύου Υποστήριξης Μητρικού θηλασμού και Μητρότητας με την συνεργασία του Ελληνικού Δικτύου για τον Σεβασμό στην Γέννα ENCA Hellas και την υποστήριξη του Δικτύου για την Βρεφική και Παιδική Διατροφή IBFAN Ελλάδος.

Στα σημεία συνάντησης που έχουν οριστεί σε Αθήνα, Άρτα, Δράμα, Ζάκυνθο, Ξάνθη, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Κομοτηνή, Καλαμάτα, Πάτρα, Λάρισα, Ρέθυμνο, Χανιά, μητέρες από το Πανελλαδικό Εθελοντικό Δίκτυο Υποστήριξης Μητρικού Θηλασμού και Μητρότητας και εκπρόσωποι του δικτύου ENCA Hellas θα μοιράσουν ενημερωτικό υλικό για τις προϋποθέσεις για ένα μαιευτήριο φιλικό προς μητέρα και βρέφος και/ή θα διοργανώσουν παρουσιάσεις σχετικές με τα 10 βήματα για την επίτευξη των συνθηκών για νοσοκομεία φιλικά προς τη Μητέρα και το Βρέφος.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *