Κουράστηκα με το θήλαστρο. Σκέφτομαι να σταματήσω

Κουράστηκα με το θήλαστρο. Σκέφτομαι να σταματήσω

Απαντά η Χρυσή Καλοπίση
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Γεια σας. Είμαι είκοσι πέντε χρόνων και μητέρα ενός αγοριού τριών μηνών. Από την πρώτη μέρα είχαμε θέμα με το θηλασμό με τον μικρό, δεν ήθελε το στήθος μου, ειδικά το δεξί. Προσπάθησα και με ψευτοθηλές, κάτι πήγε να γίνει αλλά στο τέλος κατέληξα να του το βγάζω με το θήλαστρο.

Ακόμη το βγάζω. Βέβαια επειδή ήταν και είναι φαγανό μωρό στην αρχή έτρωγε τέσσερα από τα οχτώ γεύματα δικό μου γάλα, μετά πήγαμε στα δύο με τρία ανάλογα την ποσότητα που έβγαζα δικό μου και τώρα πια καταλήξαμε στο ένα γεύμα μόνο δικό μου.

Τρώει γύρο στα 210ml στο κάθε γεύμα και σκέφτομαι η αλήθεια είναι να το διακόψω. Δεν βγάζω και την ποσότητα που έβγαζα, βγάζω από 30 έως 60ml κάθε φορά, κάνω μισή ώρα σχεδόν να το μαζέψω. Πρέπει να το διακόψω σιγά σιγά το καλό του και για μένα; Αυτό βέβαια θα το κάνω μόλις ελαττωθεί κι άλλο το γάλα.

Επίσης άκουσα ότι υπάρχουν πολλά ήδη χαπιών στο εμπόριο. Παίζει κάποια σημασία το χάπι με το γάλα; Εγώ μπορώ να το πάρω από μόνη μου ή πρέπει να το γράψει ο μαιευτήρας μου; Δεν ξέρω τι να κάνω. Κουράστηκα με το θήλαστρο αλλά σκέφτομαι από την άλλη και το μωρό.

Χρυσούλα, Ηράκλειο Κρήτης

11/04/2013

Αγαπητή Χρυσούλα,
να σας ζήσει το αγοράκι σας και συγχαρητήρια για την προσπάθεια που κάνετε ώστε να προσφέρετε στο παιδί σας και μητρικό γάλα.

Όσο μεγαλύτερο το διάστημα που λαμβάνει ένα βρέφος το γάλα της μητέρας του τόσο μεγαλύτερο είναι και το όφελος για την υγεία του, οπότε συνεχίστε τις αντλήσεις για όσο καιρό αντέχετε.

Η αλήθεια είναι ότι χρησιμοποιείτε ένα θήλαστρο εντελώς ακατάλληλο για τις ανάγκες σας καθώς δεν μπορεί να καλύψει τις πολλές αντλήσεις που απαιτούνται για να διατηρήσετε την παραγωγή σας ενώ είναι απόλυτα λογικό να σας κουράζει.

Θα σας πρότεινα να νοικιάσετε ένα νοσοκομειακό θήλαστρο που να σας δίνει τη δυνατότητα να αντλείτε ταυτόχρονα και από τους 2 μαστούς. Με αυτό τον τρόπο θα γλιτώσετε χρόνο και αν αυξήσετε παράλληλα τον αριθμό και τη διάρκεια των αντλήσεων θα παρατηρήσετε μια έντονη αύξηση στη παραγωγή σας.

Ακόμη κι αν αποφασίσετε να απογαλακτίσετε δεν υπάρχει κανένας λόγος να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε φαρμακευτικό σκεύασμα για το σκοπό αυτό καθώς κάποια θεωρούνται επικίνδυνα και για την υγεία σας. Μειώνοντας σταδιακά τις αντλήσεις ο μαστός θα πάψει να παράγει γάλα και έτσι θα απογαλακτίσετε φυσικά.

Τέλος θα σας πρότεινα να δοκιμάσετε να φέρετε το μωρό σε επαφή με το στήθος σας ξανά χωρίς άγχος και πίεση. Μπορεί να σας φαίνεται απίθανο το να θηλάσει αλλά υπάρχουν μωρά που επέστρεψαν στο μαστό και σε μεγαλύτερη ηλικία από το γιο σας. Αν τα καταφέρετε ακόμη κι αν θηλάζει μόνο για παρηγοριά ή για να απολαμβάνει την αγκαλιά σας θα αποκομίσετε και οι δύο μια υπέροχη εμπειρία.

Να είστε καλά και να το χαίρεστε.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *