Εγκυμοσύνη: 4 τρόποι να στηρίξουμε μια μέλλουσα μητέρα

Εγκυμοσύνη: 4 τρόποι να στηρίξουμε μια μέλλουσα μητέρα

Είτε είστε φίλοι, συγγενείς, είτε σύζυγοι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξετε φροντίδα και στήριξη στην έγκυο.

στήριξη στη μέλλουσα μητέραΗ εγκυμοσύνη είναι μια ξεχωριστή περίοδος στη ζωή μιας γυναίκας. Είναι ιερή, εύθραυστη, όμορφη και ταυτόχρονα σκληρή. Ιερή, επειδή σύντομα η μέλλουσα μητέρα θα δώσει ζωή σε έναν νέο άνθρωπο. Εύθραυστη, επειδή ελλοχεύουν κίνδυνοι για προβλήματα υγείας κατά τη διάρκεια των 9 αυτών μηνών. Όμορφη, αφού η γυναίκα κατά τη διάρκεια τη εγκυμοσύνης λάμπει με κάθε τρόπο. Σκληρή, επειδή θα υπάρξουν πολλές σωματικές αλλαγές, πόνος, αλλαγές στη διάθεση και ορμονικές ανισορροπίες – και γι’ αυτό χρειάζεται στήριξη περισσότερο από ποτέ! Είτε είστε φίλοι, συγγενείς, είτε σύζυγοι, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να δείξετε φροντίδα και στήριξη στην έγκυο. Και παρακάτω σας προτείνουμε τέσσερις από αυτούς!

Συνοδεύστε τη στον γιατρό

ένας τρόπος να προσφέρετε στήριξη στην έγκυο: συνοδεύστε τη στον γιατρόΚανείς δεν θέλει να είναι μόνος, ειδικά όταν πηγαίνει στον γιατρό, πόσο μάλλον κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης. Γι’ αυτό χρειάζεται να προσφέρεστε πάντα να τη συνοδεύετε στα ραντεβού με τον γιατρό. Αν είστε γονιός ή παππούς/ γιαγιά, η παρουσία σας στο δωμάτιο εκείνο είναι σημαντική λόγω των εμπειριών και της σοφίας που έχετε ήδη ως συγγενείς και ως ενήλικες. Εκτός από την ηθική στήριξη, μπορείτε να μοιραστείτε ένα – δύο πράγματα για το πώς να αντιμετωπίσετε μαζί τις πιθανές δυσκολίες. Αν τυχαίνει να είστε ο πατέρας του μωρού, δεν υπάρχει τίποτα σημαντικότερο αυτή την περίοδο από την υγεία και την ψυχική ευεξία της μητέρας. Και συνοδεύοντάς τη στο γιατρό της δείχνετε το νούμερο ένα σημάδι στήριξης. Άλλωστε, το ταξίδι αυτό περιλαμβάνει κι εσάς και οι πληροφορίες που σας δίνει ο γιατρός αφορούν και σε εσάς.

Εστιάστε σε εκείνη και όχι μόνο στο μωρό

ένας τρόπος να προσφέρετε στήριξη στην έγκυο: εστιάστε σε εκείνη και όχι μόνο στο μωρόΌ,τι τρώει εκείνη, τρώει και το μωρό και ό,τι νιώθει, το νιώθει και το μωρό επίσης. Όλοι, αυτούς τους 9 μήνες εστιάζουν στην υγεία και την έλευση του μωρού και αυτό είναι κατανοητό. Αλλά σημειώστε πως χρειάζεται να φροντίζετε και τα δύο άτομα, τόσο το μωρό, όσο και τη μητέρα. Βεβαιωθείτε ότι η εστίασή σας δεν είναι λοιπόν μόνο στο μωρό. Εκείνη παλεύει με διάφορες αλλαγές, σωματικές, ψυχολογικές, και χρειάζεται στήριξη και προσοχή. Εκείνη είναι που τώρα χρειάζεται να βρει ψυχική αντοχή.

Γιορτάστε την έλευση του μωρού

ένας τρόπος να προσφέρετε στήριξη στην έγκυο: γιορτάστε την έλευση του μωρούΤο πιο συναρπαστικό κομμάτι της εγκυμοσύνης είναι ο μήνας της γέννησης. Το πότε και πώς γίνεται ένα περίπλοκο ζήτημα εκείνο το τελευταίο διάστημα. Και μαζί με την ανησυχία χτίζεται και ο ενθουσιασμός. Αλλά πριν γίνει το οτιδήποτε άλλο, υπάρχει λόγος για να γίνει ένα μεγάλο πάρτι. Και θα είναι για να γιορτάσετε αυτή την χαριτωμένη νέα έλευση. Μπορείτε να δείξετε τη στήριξή σας, οργανώνοντας ένα πάρτι για τη μέλλουσα μητέρα. Πρόκειται για μια υπέροχη χειρονομία. Φτιάξτε μια όμορφη διακόσμηση και ένα χαριτωμένο κέικ, αλλά κυρίως οργανώστε κάτι που γνωρίζετε ότι θα ευχαριστήσει και θα χαλαρώσει τη μέλλουσα μητέρα.

Να είστε προσεκτικοί με τα συναισθήματά της

ένας τρόπος να προσφέρετε στήριξη στην έγκυο: να είστε προσεκτικοί με τα συναισθήματά τηςΜπορεί να έχει την τάση να είναι ευέξαπτη και εσείς ως το σύστημα στήριξής της δεν χρειάζεται να εκφράσετε τίποτε άλλο πέρα από κατανόηση. Οι συναισθηματικές μεταπτώσεις είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως αποτελούν αποτέλεσμα ορμονικών αλλαγών στο σώμα της κατά την εγκυμοσύνη. Προσέξετε με τα λόγια σας καθώς είναι πολλά εκείνα που τριγυρνούν στο μυαλό της εκείνη την περίοδο και κάποιες από τις δηλώσεις σας μπορεί να την επηρεάσουν πολύ. Φανταστείτε μια δραστική αλλαγή στο σώμα σας, ανεξέλεγκτα συναισθήματα και πόνο. Ξεπεράστε τον εαυτό σας και σταθείτε άξια δίπλα της.

ΠΗΓΗ: enallaktikidrasi.com

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *