Καρκίνος του στήθους κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Καρκίνος του στήθους κατά τη διάρκεια του θηλασμού

Πως είναι να θηλάζεις με έναν όγκο στο μαστό;

Αφού ζορίστηκα με εξωσωματικές, κατάφερα να μείνω έγκυος. Στο μυαλό μου είχα ότι θα θηλάσω όσο μπορώ και θέλει και το μωράκι μου (όχι όμως πάνω πάνω 8-9 μήνες. Αφού μπουν οι στερεές τροφές πιστεύω είναι εντάξει το παιδί).

Όντως, από την πρώτη στιγμή ο μικρός έπιασε με φόρα το στήθος και έπινε μια χαρά. Την τρίτη μέρα, κατέβηκε απότομα πολύ γάλα και ο μικρός δε προλάβαινε να το πιει οπότε άρχισα να το αφαιρώ με το θήλαστρο. Πόνος, κλάμα, χαμός και φυσικά συνέχισα να θηλάζω όσο και αν πονούσα.

Στους 3 μήνες καταλαβαίνω ένα καρούμπαλο στο δεξί στήθος. Το μόνο που πίστεψα και σκέφτηκα ήταν “γαλακτοκύστη“, δε πήγε άλλου το μυαλό μου. Μόλις η ζωή μου είχε στρώσει και είχα τελειώσει με τους γιατρούς. Έλεγα ότι θα ζήσω το καλύτερο καλοκαίρι μαζί με το μωρό!

Ο γυναικολόγος που μίλησα στο τηλέφωνο, πίστεψε την δική μου “διάγνωση” δυστυχώς και ο καρκίνος έφτασε λεμφαδένες. Πήγα, με εξέτασε (χωρίς υπέρηχο) και δε κατάλαβε τίποτα, και ‘γω συνέχισα να θηλάζω και να πιστεύω ότι έχω κύστη.

Όταν μπήκαν οι κρέμες στο πρόγραμμα του μικρού, θήλαζα μόνο πρωί και βράδυ. Έτσι σταμάτησε να κατεβαίνει η ποσότητα η σωστή και σταμάτησα να θηλάζω (6 μηνών). Τότε όμως η κύστη δεν εξαφανίστηκε και ανησύχησα και τότε τρόμαξε και ο γιατρός.

Με έστειλε για υπέρηχο και αμέσως για βιοψία. Εν τω μεταξύ είχαμε τη βάπτιση και εγώ ήμουν χαλαρή και ευτυχισμένη. Μέχρι που ήρθε το αποτύπωμα της βιοψίας. Καρκίνος δεξιού μαστού με μεταστάσεις σε λεμφαδένες και συκώτι.

Έπειτα κατάλαβα γιατί υπέφερα που θήλαζα και έβγαζα με το θήλαστρο. Δε μετανιώνω καθόλου που θήλασα! Δύο χρόνια παλεύω και  θα συνεχίσω  να παλεύω για το γλυκό μου αγοράκι.

 

Ευχαριστούμε τη φίλη Τζωρτζίνα που μοιράστηκε μαζί μας τη δική της ιστορία θηλασμού. Περιμένουμε και τις δικές σας ιστορίες ή/και φωτογραφίες θηλασμού στο editor[at]mitrikosthilasmos.com

 


Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *