Τελευταία το στήθος μου δεν πρήζεται, μειώθηκε το γάλα μου;

Τελευταία το στήθος μου δεν πρήζεται, μειώθηκε το γάλα μου;

Το μωρό μου είναι 17 ημερών. Τις τελευταίες 8 ημέρες είχαμε μπει σε μία υποτυπώδη ρουτίνα με αποτέλεσμα να θηλάζει πιο αποτελεσματικά σε μικρό χρόνο, κατάπινε μπόλικο γάλα σε 40 λεπτά περίπου και μετά βυθιζόταν σε ύπνο. 

Τις τελευταίες δύο μέρες δε νιώθω το στήθος μου να πρήζεται ανάμεσα στους θηλασμούς ενώ χθες το βράδυ μπορεί να έμενε στο στήθος επί 1,5 ώρα και δε χόρταινε. 

Υπάρχει περίπτωση να μειώθηκε το γάλα μου; 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Χαρά, Πτολεμαιδα

20/9/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Το μωράκι σου σε 9 μέρες έχει πάρει 450 γραμμάρια (σύμφωνα με τα συμπληρωματικά στοιχεία που μας έδωσες) και ουρεί πάρα πολλές φορές μέσα στη μέρα! Άρα τρώει μια χαρά.

Φρόντισε να μην πέσεις κάτω από τους 8 θηλασμούς ημερησίως, και έχε στο νου πως πρόβλημα υπάρχει όταν έχουμε συνέχεια πρησμένα στήθη στη λεχώνα. Αντιθέτως, θέλουμε το στήθος μαλακό για να είμαστε βέβαιοι πως το μωρό τρώει καλά.

Καλή συνέχεια!!!


Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *