Η διατροφή μπορεί να αποτρέψει έναν πρόωρο τοκετό;

Η διατροφή μπορεί να αποτρέψει έναν πρόωρο τοκετό;


Νέα Ιατρική μελέτη από τις ΗΠΑ αναφέρει ότι πιθανά να ανακαλύφθηκε μια από τις αιτίες που προκαλούν πρόωρο τοκετό σε κάποιες έγκυες.Γράφει ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Παναγιώτης Χριστόπουλος MD, MSc, PhD, IFEPAG, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος, Διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, Director EURAPAG


Περίπου 1 στα 10 παιδιά γεννιέται πρόωρα, δηλαδή πριν την 37η εβδομάδα κύησης, και αυτό μπορεί να δημιουργήσει πολλά προβλήματα, καθώς το μωρό δεν είναι απόλυτα έτοιμο και ώριμο για να γεννηθεί γιατί δεν έχει πλήρως αναπτυχθεί.

Μέχρι σήμερα πιστεύουμε ότι κάποια λοίμωξη ή φλεγμονή στον αμνιακό σάκο είναι η κύρια αιτία για την πρόωρη ρήξη και τον τοκετό, χωρίς όμως να είμαστε απόλυτα βέβαιοι για αυτό.

Από την νέα επιστημονική μελέτη, φαίνεται λοιπόν ότι όταν έχουμε μεγάλες συγκεντρώσεις ασβεστίου στις μεμβράνες του αμνιακού σάκου, αυτές σκληραίνουν και χάνουν την ελαστικότητα τους με αποτέλεσμα να «σκιστούν» πιο εύκολα και έτσι να «σπάσουν τα νερά» της εγκύου πριν την ώρα τους.

Ελπίζουμε λοιπόν ότι κάποιες διατροφικές οδηγίες και άλλες παρεμβάσεις μπορεί να μας προφυλάξουν από πρόωρες γέννες στο μέλλον. Ίσως μάλιστα να ανακαλύψουμε μια νέα μέθοδο έγκαιρης διάγνωσης ορισμένων τουλάχιστον πρόωρων τοκετών, προστατεύοντας την υγεία των νεογέννητων.

Δημοσίευση: 31/8/17
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *