Θηλάζω οπότε ζητάει το μωρό μήπως όμως έτσι το παραπάχυνα;

Θηλάζω οπότε ζητάει το μωρό μήπως όμως έτσι το παραπάχυνα;

Έχω ένα αγοράκι 56 ημερών. Γεννηθήκαμε 4.070γρ και 53εκ. Θηλάζουμε αποκλειστικά.
Στην αρχή το μωρό ήταν συνέχεια στον στήθος, στην πρώτη επίσκεψη με την παιδίατρο το μωράκι μας ήταν 4.390γρ και 54εκ. Στις 40 μέρες 5.395γρ και 56,5εκ.

Ενώ είχαμε μπει σε ένα μικρο προγραμματάκι και τρώγαμε κάθε 2 ώρες από 10 με 15 λεπτά περίπου την ημέρα και την νύχτα κοιμόταν ένα 3ωρο ίσως και 4ωρο κάποιες φορές, έχουμε 4 μέρες τώρα που μετά το μεσημέρι ξεκινάει πολλή γκρίνια, θέλει συνέχεια να είναι στο στήθος και μόνο αγκαλιά σε μένα και αν δεν γίνει πλαντάζει στο κλάμα και το βράδυ ξυπνάμε ανά 2 ώρες και τρώμε. 

Τον ζυγίσαμε με τον σύζυγο γιατί μου φάνηκε πολύ βαρύς, με την δική μας ζυγαριά, ανέβηκα με το μωρό και χωρίς το μωρό, τον βγάλαμε 6.700γρ και 58εκ, σίγουρα δεν είναι όπως στην παιδίατρο αάρα… στο περίπου. 

Πιπίλα του έδινα για λίγες μέρες μήπως ελαττώσουμε το φαγητό αλλά άρχισε να μην πιάνει εύκολα την θηλή και την κόψαμε… Τι να κάνω;;; Δεν γίνεται να τρώει συνέχεια! Φοβάμαι μήπως δεν κάνει που τον ταΐζω οπότε ζητάει και πως τον έχω παχύνει από άγνοια στο τι πρέπει πραγματικά να κάνω… Ραντεβού με την παιδίατρο έχουμε 1η Σεπτεμβρίου για το πρώτο μας εμβόλιο.

Συγνώμη για το μεγάλο κείμενο. 
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

Δήμητρα, Θεσσαλονίκη 

30/8/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
Απ’ ότι φαίνεται το μωρό σας μεγαλώνει εξαιρετικά καλά!

Η ανησυχία που έχει αυτές τις μέρες και η αυξημένη συχνότητα του θηλασμού μπορεί να αντανακλά την αυξημένη του ανάγκη για επαφή αλλά και για γάλα και είναι κάτι που πολύ συχνά συμβαίνει σε αυτή την ηλικία.

Όσο έχετε το κουράγιο, ανταποκρίνεστε στις ανάγκες του. Μπορεί πολύ σύντομα να επανέλθει στις προηγούμενες συνήθειές του, αν και είναι πολύ μικρός για να έχει πρόγραμμα! Επίσης είναι πολύ μικρός για δίαιτα! Επειδή η κατάσταση αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα κουραστική για εσάς, ζητήστε βοήθεια απ΄όπου μπορείτε (σύζυγο, γονείς, φίλους…).

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *