Υπάρχει τρόπος να έχω περισσότερο γάλα και να αποφύγω το μπιμπερό;

Υπάρχει τρόπος να έχω περισσότερο γάλα και να αποφύγω το μπιμπερό;

Το μωρό θηλάζει 10 λεπτά περίπου σε κάθε μαστό, έπειτα πιπιλάει και αρχίζει να γκρινιάζει και να τραβιέται. Οι αριστερή θηλή μου είναι πιο μεγάλη και δεν την πιάνει ολόκληρη. 

Κάνουμε εναλλαγές μαστών όταν αρχίζει να δυσανασχετεί, όμως φτάνουμε μετά από αρκετή ώρα να κλαίει και να τρώει 90-100ml γάλα σκόνη στο μπιμπερό για να χορτάσει και να ηρεμήσει. 

Υπάρχει τρόπος να αυξήσω τη ροή του γάλακτος και να αποφύγω το  μπιμπερό ή έστω να το ελαττώσω; 

Ευχαριστώ πολύ

Λίνα, Αθήνα

13/6/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Κωνσταντίνα Μιχαλοπούλου, Παιδίατρος, MD, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,
Σύμφωνα με τις ζυγίσεις του μωρού από την ημερομηνία γέννησής του μέχρι σήμερα (βάσει των συμπληρωματικών στοιχείων που μας στείλατε), το μωρό σας ανέκτησε το βάρος γέννησής του σε ηλικία 1 μηνός (κάτι που θέλουμε να γίνεται έως την 10η -15η μέρα ζωής περίπου). Στη συνέχεια βέβαια η πρόσληψη βάρους ήταν παραπάνω από ικανοποιητική. Ίσως όμως οι λάθος χειρισμοί που έγιναν στην αρχή έχουν καθυστερήσει την επίτευξη της πλήρους και αποκλειστικής γαλουχίας.

Για να αυξήσετε την παραγωγή σας καλό είναι να κάνετε 8 τουλάχιστον αντλήσεις το 24ωρο με νοσοκομειακό θήλαστρο διπλής άντλησης για όσο βγάζει το στήθος σας γάλα και για 5 λεπτά μετά, για 8-10 μέρες.

Το βρέφος όταν θηλάζει πρέπει να προσλαμβάνει τα 2/3 της θηλαίας άλω και όχι μόνο τη θηλή. Κρίνω απαραίτητο να σας επισκεφθεί από κοντά ένας πιστοποιημένος σύμβουλος γαλουχίας για να εκτιμήσει πως συλλαμβάνει το μωρό το στήθος και να σας βοηθήσει να θηλάσετε αποκλειστικά.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *