Έχω υπερπαραγωγή. Tι να κάνω;

Είμαι μαμά δύο μωρών. Γέννησα πρόσφατα 8/3   με καισαρική τιμή στης 38 βδομάδες. Ξεκίνησα αποκλειστικό θηλασμό κατευθείαν, δεν έχω δώσει καθόλου ξένο.

Το θέμα μου είναι ότι έχω πολύ παραγωγή,  το μωρό μου τρώει μια χαρά, το βλέπω, είναι ήσυχη, κάνει ικανοποιητικά τσίσα και κακά. Τα στήθη μου δεν αδειάζουν όμως και ας την έχω ώρες  Στο στήθος, όποτε θέλει εκείνη.Αντλώ με θήλαστρο μετά το θηλασμό η και κατά την διάρκεια της ημέρας και νύχτας, μπορεί να γεμίσω ένα μπουκάλι ολόκληρο από το ένα στήθος.

Θα ήθελα να μου πείτε τι να κάνω, έχω κουραστεί πάρα πολύ να αντλώ γάλα και να πονάω.

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Με εκτίμηση

Τζοβάνα, Άρτα
23/3/17
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Κονταλέκας Αλέξανδρος, Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Διεθνώς Πιστοποιημένος Σύμβουλος Θηλασμού IBCLC

Καταρχήν να σας ζήσει.

Η συστηματική χρήση του θηλάστρου σε αυτήν την πρώιμη φάση που δεν έχει εγκατασταθεί η γαλουχία θα αυξήσει την παραγωγή σας δημιουργώντας συνθήκες υπερπαραγωγής και επομένως τις προϋποθέσεις για μαστίτιδα.

Θα ήταν προτιμότερο να βγάζατε γάλα με το χέρι μέχρι το σημείο εκείνο που ανακουφίζεστε.

Για οποιαδήποτε απορία μην διστάσετε να επικοινωνήσετε.

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *