Πώς θα κάνω το γάλα μου να φτάνει για να αντικαταστήσω το συμπλήρωμα;

Πώς θα κάνω το γάλα μου να φτάνει για να αντικαταστήσω το συμπλήρωμα;

Από την 3η εβδομάδα ζωής, λόγω αυξημένης έμμεσης χολερυθρίνης (15) και αργή αύξηση βάρους (περί 5- 10g) την ημέρα, μου συστάθηκε η χρήση συμπληρώματος. Από τότε δίνω σε κάποια γεύματα συμπλήρωμα, κυρίως όμως το βράδυ πριν τον ύπνο.

Τώρα είμαστε 45 ημερών και δίνω μία φορά την ημέρα 120ml μετά τον θηλασμό το βράδυ.  Θέλω να αντικαταστήσω αυτό το γεύμα αλλά το γάλα μου δεν φτάνει το βράδυ και χωρίς συμπλήρωμα ο μικρός δεν χορταίνει.
Μπορείτε να μου προτείνετε κάποια λύση;
Άρια, Αρτέμιδα

 

3/2/2017
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Ειρήνη Παφίτη-Δημητρίου, Παιδίατρος MB ChB MRCPCH, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Άρια
Μπράβο για την επιμονή σου.

Το μωράκι σου πλέον έχει δυναμώσει και θηλάζει καλά. Τα μωρά το βράδυ θηλάζουν πιο συχνά για να κοιμηθούν καλύτερα τη νύχτα. Είναι φυσιολογικό. Αν νιώθεις ότι χρειάζεσαι και το συμπλήρωμα ακολούθησε τις οδηγίες για αύξηση παραγωγής.

Να κάνεις μαλάξεις στο μαστό όταν θηλάζεις. Να θηλάζεις όσο πιο συχνά μπορείς και να κάνεις αντλήσεις μετά τα γεύματα.

Ακόμη και αν η άντληση σου δίνει λίγο γάλα, κάνοντας συστηματικές αντλήσεις μετά τους θηλασμούς θα μπορείς να αυξήσεις την παραγωγή σου αλλά και να έχεις δικό σου γάλα για να δίνεις αντί για συμπλήρωμα.

Καλή επιτυχία

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *