Ο θηλασμός βοηθά τις γυναίκες στην επιβίωση από καρκίνο του μαστού

Ο θηλασμός βοηθά τις γυναίκες στην επιβίωση από καρκίνο του μαστού

Μελέτη επιβεβαιώνει τα μακροπρόθεσμα οφέλη του θηλασμού για την ίδια τη γυναίκα!

 

Ο θηλασμός μπορεί να λειτουργήσει προστατευτικά στις γυναίκες που έχουν νοσήσει από καρκίνο του μαστού, καθώς φαίνεται να σχετίζεται με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου, σύμφωνα με στοιχεία μελέτης που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό έντυπο Breastfeeding Medicine.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο Linkoping της Σουηδίας και το Πανεπιστήμιο του Τρόμσο της Νορβηγίας εξέτασαν την σχέση μεταξύ του ιστορικού θηλασμού και της επιβίωσης από καρκίνο μαστού αλλά και συνολικά σε γυναίκες που είχαν υποβληθεί σε θεραπεία για καρκίνο μαστού και είχαν ζήσει αρκετά ώστε να συντρέχουν και άλλες παράμετροι που επηρεάζουν ουσιαστικά τη θνησιμότητα.

Από την επεξεργασία των στοιχείων προέκυψε ότι οι γυναίκες 20 χρόνια μετά την υποβολή τους σε χειρουργική αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού, όταν έχουν ιστορικό θηλασμού έχουν καλύτερο ποσοστό επιβίωσης.

Όσες είχαν επιβιώσει καρκίνου του μαστού και είχαν επίσης θηλάσει τα παιδιά τους για περισσότερους από έξι μήνες είχαν χαμηλότερη θνησιμότητα σχετική με τον καρκίνο αλλά και συνολική, μετά από 20 χρόνια.

«Η μελέτη επιβεβαιώνει τα μακροπρόθεσμα οφέλη του μητρικού θηλασμού για την ίδια τη γυναίκα, ακόμα και ως προς τη μείωση της σοβαρότητας και επιθετικότητας του καρκίνου του μαστού» σχολιάζει ο αρχισυντάκτης του Breastfeeding Medicine Αρθουρ Έιντελμαν.

Δημοσίευση: 5/10/2016
ΠΗΓΗ: nooz.gr
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *