Έχω γάλα στο στήθος μου 7 χρόνια μετά τον αποθηλασμό. Τι να κάνω;

Έχω γάλα στο στήθος μου 7 χρόνια μετά τον αποθηλασμό. Τι να κάνω;

 

Ο μικρός μου είναι 8 χρονών. Τον θήλασα 1 χρόνο χωρίς προβλήματα. Μετά από 7 χρόνια, πίεσα το στήθος μου και έχει γάλα! Τι να πάρω για να σταματήσει;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Μαρία, Θεσσαλονίκη
6/10/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Στέλιος Ι. Γρηγοράκης, Ενδοκρινολόγος MD, Phd, Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών

Συνήθως αυτό το υγρό δεν έχει την σύνθεση γάλακτος. Ακόμη και να είναι γαλακτώδες δεν χρειάζεται να πάρετε τίποτε για να σταματήσει. Συμβαίνει σε αρκετές γυναίκες.

Όμως θα πρέπει να σημειωθούν 2 πράγματα: α) το προκαλούν ορισμένα φάρμακα (π.χ. ψυχοτρόπα) και β) εάν συνδυάζεται και με διαταραχές της περιόδου, πρέπει να μετρηθεί η προλακτίνη και οι θυρεοειδικές ορμόνες στο αίμα.

Δείτε για σιγουριά γυναικολόγο ή ενδοκρινολόγο.

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *