Νοσοκομείο χρέωσε την αγκαλιά μητέρας-μωρού μετά τον τοκετό!

Νοσοκομείο χρέωσε την αγκαλιά μητέρας-μωρού μετά τον τοκετό!

Κι όμως! Χρέωσαν το «skin to skin»

 

Όλο και περισσότερα μαιευτήρια υιοθετούν την εφαρμογή της “δέρμα με δέρμα” επαφής μαμάς-νεογνού αμέσως μετά τον τοκετό, κάτι που ενισχύει τον μεταξύ τους δεσμό και την καλή αρχή με το θηλασμό, ωστόσο κανείς δεν θα περίμενε ποτέ ότι θα υπήρχε χρέωση για αυτή την… πρώτη αγκαλιά!

Κι όμως! Έκπληκτος έμεινε ένας 37χρονος πατέρας στις ΗΠΑ, ο Ράιαν Γκράσλεϊ, ο οποίος όταν βρέθηκε στο ταμείο του νοσοκομείου Γιούτα Βάλεϊ του Πόρβο λίγο πριν το εξιτήριο, είδε στο λογαριασμό να υπάρχει μια περίεργη χρέωση….

Στην απόδειξη είχαν τιμολογηθεί 39,35 δολάρια για το “skin to skin after c-sec”, δηλαδή για την “επαφή δέρμα με δέρμα μετά από καισαρική τομή”, που σημαίνει ότι το νοσοκομείο χρέωσε κάτι παραπάνω από 35 ευρώ για κρατήσει η μητέρα αγκαλιά τον νεογέννητο γιο της μέσα στο χειρουργείο αμέσως μετά τον τοκετό!

Ο πατέρας μετά το αρχικό σοκ, μεταξύ διάθεσης να αστειευτεί και αγανάκτησης, ανάρτησε στο Reddit την απόδειξη από την κλινική με μαρκαρισμένη την απίστευτη χρέωση και όπως ήταν αναμενόμενο, μέσα σε λίγες ώρες συγκεντρώθηκαν χιλιάδες οργισμένα αλλά και ειρωνικά προς το νοσοκομείο μηνύματα.

 

“I had to pay $39.35 to hold my baby after he was born”

Σύμφωνα με τους New York Times, το σάλο ακολούθησε μια ανακοίνωση του νοσοκομείου στην οποία αναφερόταν ότι η χρέωση δεν αφορά την αγκαλιά αυτή καθεαυτή αλλά την αμοιβή μιας επιπλέον νοσηλεύτριας που πρέπει να παρίσταται σε περιπτώσεις καισαρικής ώστε να διασφαλίζεται “η ασφάλεια της μητέρας και του βρέφους”.

Δείτε το βίντεο:

Δημοσίευση: 13/10/2016

Σχετικά άρθρα:

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *