Κάθε πότε να κάνω αντλήσεις στο σπίτι για να πηγαίνω το γάλα στη ΜΕΝΝ;

Κάθε πότε να κάνω αντλήσεις στο σπίτι για να πηγαίνω το γάλα στη ΜΕΝΝ;

Γέννησα πριν τρεις μέρες ένα κοριτσάκι στις 35+5 εβδομάδες. Το βάρος γέννησης είναι 2 κιλά και το μωράκι βρίσκεται στη ΜΕΝΝ. Την δεύτερη μέρα ξεκίνησα αντλήσεις με το θήλαστρο που μου το φέρνουν κάθε 3 ώρες.

Οι οδηγίες που μου έχουν δώσει είναι 10 λεπτά από κάθε μαστό. Σήμερα, δεύτερη ημέρα αντλήσεων, βγάζω περίπου 45 γραμμάρια και από τους δύο μαστούς. Όμως νιώθω ότι το στήθος μου γεμίζει γρήγορα και είναι βαρύ.Είναι σωστές οι οδηγίες που έχω από το μαιευτήριο ή θα πρέπει να αλλάξω κάτι; Από αύριο θα πάρω εξιτήριο και θα κάνω αντλήσεις στο σπίτι για να φέρνω το γάλα στη ΜΕΝΝ. Ποιες είναι οι καλύτερες οδηγίες που μπορώ να ακολουθήσω;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Ρεγγίνα, Χαλάνδρι
13/10/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Θεοδώρα Σπηλιωτοπούλου Παιδίατρος-Νεογνολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Να σας ζήσει το μωράκι σας!
Η παραμονή στη Μονάδα Νεογνών είναι μια δύσκολη περίοδος και για το μωρό σας και για σας. Το μητρικό γάλα αποτελεί πραγματικά μια πολύτιμη βοήθεια για το παιδί σας.Στις περιπτώσεις αποχωρισμού από το μωρό σας, το καλύτερο θήλαστρο είναι το νοσοκομειακό διπλής άντλησης, εφόσον βέβαια υπάρχει η δυνατότητα γι΄αυτό.

Όσον αφορά τη συχνότητα των αντλήσεων: το ιδανικό θεωρείται 8-10 αντλήσεις την ημέρα ή όσες περισσότερες μπορείτε, με δεδομένο ότι πηγαινοέρχεστε στο νοσοκομείο για τα επισκεπτήρια του παιδιού σας και με δεδομένη επίσης την ψυχική και σωματική σας κόπωση.

Η άντληση θα πρέπει να γίνεται σε ένταση τέτοια ώστε να αντλείτε γάλα χωρίς όμως να πονάτε. Η διάρκεια μπορεί να είναι και μεγαλύτερη από 10 λεπτά, περίπου 1-2 λεπτά αφού σταματήσει να βγαίνει το γάλα. Ας μην ξεπερνάτε ωστόσο τα 20 λεπτά.

Αν κάποια στιγμή αισθάνεστε συμφορημένο το στήθος σας μπορείτε να κάνετε κι επιπλέον άντληση, αφού προηγουμένως κάνετε ζεστές κομπρέσες κι ένα απαλό μασάζ στο στήθος σας.

Κατά τη διάρκεια της άντλησης επίσης, βοηθάνε πολύ οι μαλάξεις στο στήθος, έτσι ώστε να βγαίνει πιο εύκολα το γάλα.

Καλή συνέχεια κι εύχομαι να έχετε σύντομα το παιδί σας στο σπίτι!

Σχετικά άρθρα:

Στείλτε νέο ερώτημα
προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *