Και η εγκυμοσύνη είναι… μεταδοτική!

 

Μέχρι τώρα ξέραμε πως το γέλιο είναι μεταδοτικό, ωστόσο έρευνα της Αμερικανικής Κοινωνιολογικής Επιθεώρησης υποστηρίζει πως και η εγκυμοσύνη τείνει να είναι μεταδοτική και μάλιστα μέσω socila media!

Σύμφωνα με την έρευνα, οι γυναίκες που κοιτάζουν φωτογραφίες των φίλων τους σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ξαφνικά αισθάνονται να ξυπνά μέσα τους η επιθυμία να προχωρήσουν σε αυτό το σημαντικό βήμα και να αποκτήσουν και οι ίδιες ένα παιδί.

Για την έρευνά τους οι επιστήμονες επικεντρώθηκαν σε 1700 γυναικών (οι οποίες ήταν φίλες μεταξύ τους), ηλικίας από 15 έως 30 ετών. Αυτή η επιθυμία -σύμφωνα με την έρευνα- εμφανίζεται μόλις μία φίλη φέρει στον κόσμο ένα βρέφος, φθάνει στο ζενίθ ύστερα από δύο χρόνια, αλλά πολύ σύντομα εξασθενεί.

Σύμφωνα πάντως με τους ερευνητές, αυτό προκύπτει επειδή η επιθυμία να αποκτήσεις παιδί έρχεται με τον χρόνο και από τη φύση τους οι άνθρωποι συγκρίνουν πάντα εαυτούς με τους φίλους τους.

Η «ζήλια», αλλά και ο θεμιτός ανταγωνισμός άλλωστε ταξιδεύει σε όλον τον κόσμο μέσω του facebook και του instagram και ποιος δεν κολλάει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με τις αξιαγάπητες φωτογραφίες των νεογέννητων;

Άλλωστε, είναι πολύ ωραίο να έχεις φίλους γύρω σου, που να διανύουν την ίδια περίοδο της ζωής τους. Γονείς, που η ηλικιακή διαφορά των παιδιών τους δεν ξεπερνά τους 24 μήνες, έχουν πολλά κοινά να μοιραστούν, ενώ αντιλαμβάνονται ο ένας τη θέση και τις δυσκολίες του άλλου.

Δημοσίευση: 6/9/2016
ΠΗΓΗ: juniorsclub.gr

Σχετικά άρθρα:

Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *