5 τρόποι για να καταπολεμήσετε τα νεύρα στην εγκυμοσύνη

5 τρόποι για να καταπολεμήσετε τα νεύρα στην εγκυμοσύνη

Οι συναισθηματικές διακυμάνσεις, το στρες και τα νεύρα είναι σύνηθες φαινόμενο κατά τη διάρκεια μίας εγκυμοσύνης

 

Η δραματική άνοδος των επιπέδων προγεστερόνης και οιστρογόνου κατά τις πρώτες 14 εβδομάδες της εγκυμοσύνης προκαλεί μεταπτώσεις στην ψυχολογία της εγκύου. Οι ορμονικές αυτές αλλαγές, που εκτυλίσσονται κατά το πρώτο τρίμηνο, φαίνεται, πως σε ένα σημαντικό βαθμό ευθύνονται για τις εν λόγω μεταπτώσεις.

Οι αλλαγές στη διάθεση της γυναίκας είναι συχνά αρκετά απότομες και ενδέχεται να αιφνιδιάσουν τόσο την ίδια την έγκυο, όσο και το σύντροφό της, ενώ ο αιφνιδιασμός συχνά αφορά και τον ευρύτερο περίγυρό της. Εντούτοις, οι διακυμάνσεις αυτές της διάθεσης της εγκύου καλό είναι να αντιμετωπίζονται σε γενικές γραμμές ως ένα φυσιολογικό φαινόμενο.

Επίσης, καθώς έχει αποδειχθεί ότι η κακή ψυχολογική κατάσταση της εγκύου μπορεί να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία και την ψυχολογία του μωρού, η μέλλουσα μαμά πρέπει να βρίσκει τρόπους να χαλαρώσει. Ποιοι είναι αυτοί;

1  Επικοινωνήστε και συζητήστε τους φόβους και τις ανησυχίες σας για το μέλλον σας με τον σύντροφό σας ή τους φίλους σας.

2  Συναναστραφείτε με πρόσωπα που σας κάνουν να αισθάνεστε ευχάριστα και αποφύγετε όσους σας δημιουργούν περισσότερο εκνευρισμό.

3  Ξαπλώστε ακουμπώντας σε μαξιλάρια και μείνετε ακίνητη. Επικεντρωθείτε στην αναπνοή σας και ακούστε τη μουσική που σας αρέσει.

4  Μην αφήσετε την απογοήτευση και το άγχος να σας κυριεύσει. Βρείτε τρόπους να αυτοκυριαρχηθείτε, κάνοντας κάποια άσκηση, τρώγοντας καλά και να κοιμάστε αρκετές ώρες.

5  Αποφύγετε την απομόνωση ακόμα και αν νοιώθετε ότι θέλετε να «σκοτώσετε» άνθρωπο. Η εκτόνωση μπορεί να είναι πολύ πιο απλή από ότι νομίζετε, αρκεί να το θελήσετε.

Δημοσίευση: 28/9/2016
ΠΗΓΗ: nooz.gr
Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *