Σε ολιγοήμερη απουσία θηλάζουσας μακρυά από το μωρό τι γίνεται με το στήθος;

Σε ολιγοήμερη απουσία θηλάζουσας μακρυά από το μωρό τι γίνεται με το στήθος;

Θηλάζω αποκλειστικά 5 μήνες (από 26 Ιανουαρίου που γέννησα την κόρη μου). Αρχές Αυγούστου θα λείψω 4 ημέρες και θα πρέπει να αφήσω το μωρό στους γονείς μου. 

Το ερώτημα είναι, τι γίνεται εκείνες τις μέρες με το στήθος;  Αρκεί να βγάζω γάλα με θήλαστρο;  Να σημειώσω ότι λόγω υπερπαραγωγής έχω περάσει 2 μαστίτιδες. 
Αιμιλία, Παλλήνη

13/7/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Αφροδίτη Κονδύλη, Φαρμακοποιός, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Αιμιλία,
Να σου ζήσει το μωρό σου και συγχαρητήρια για την επιλογή σου να θηλάσεις!

Όσον αφορά το ερώτημά σου, εξέτασε αρχικά το ενδεχόμενο να έχεις μαζί σου το μωρό σου, αν υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθώς θα είναι πολύ μικρό ακόμα, προτίμησε να το πάρεις μαζί σου.

Εάν πάλι αυτό είναι κάτι αδύνατο, τότε ναι οι αντλήσεις είναι απαραίτητες ώστε να μην έχεις θέματα με το στήθος σου  αλλά και να διατηρήσεις την παραγωγή σου. Αν το στήθος σου ανταποκρίνεται καλά στο θήλαστρο που έχεις, χρησιμοποίησε το τις μέρες που θα λείψεις.

Οι αντλήσεις θα πρέπει να είναι αντίστοιχες με τους θηλασμούς που κάνεις μέσα στην ημέρα και καλό θα ήταν αν το μωρό σου θηλάζει μέσα στο βράδυ, να κάνεις μια άντληση στη διάρκεια της νύχτας, ώστε να αποσυμφορίζεται το στήθος σου.

Αν παρόλα αυτά νιώσεις ότι το στήθος σου γεμίζει ανάμεσα στις αντλήσεις, καλό θα ήταν λόγω του ιστορικού σου με μαστίτιδα να κάνεις άμελξη γάλακτος με το χέρι, βγάζοντας λίγη ποσότητα ώστε να αποσυμφορίζεται λίγο το στήθος (όχι να αδειάζει) και να νιώθεις καλά.

Γυρνώντας, συνεχίζεις με το μωρό σου με θηλασμό κατ΄απάιτηση ώστε να ρυθμιστεί ξανά η παραγωγή σου στις ανάγκες του.

Καλή συνέχεια!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *