Πώς τα παιδιά μπορεί να κολλήσουν κάποιον ιό ακουμπώντας ένα παιχνίδι

Πώς τα παιδιά μπορεί να κολλήσουν κάποιον ιό ακουμπώντας ένα παιχνίδι

Προσοχή απαιτείται στην καθαριότητα και την απολύμανση των παιχνιδιών σε μέρη που βρίσκονται πολλά παιδιά

Ορισμένοι ιοί όπως αυτός της γρίπης μπορούν να επιβιώσουν στην επιφάνεια των πλαστικών παιχνιδιών αρκετά ώστε να μολύνουν τα παιδιά υποστηρίζουν οι ερευνητές από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Γεωργίας.


«Οι άνθρωποι σπάνια σκέφτονται ότι μπορεί να κολλήσουν έναν ιό ακουμπώντας ένα αντικείμενο. Πιστεύουν ότι τους «κολλούν» μόνο από άλλους ανθρώπους. Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα επειδή βάζουν τα χέρια τους αλλά και τα αντικείμενα στο στόμα μας και το ανοσοποιητικό τους σύστημα δεν είναι επαρκώς ανεπτυγμένο» εξηγεί o επικεφαλής ερευνητής Richard Bearden.

Οι ειδικοί μέτρησαν πόση ώρα επιζούν οι ιοί σε πλαστικά παιχνίδια. Εντόπισαν ίχνη ιών έως και 24 ώρες μετά την έκθεσή του στους ιούς της γρίπης, όταν τα επίπεδα της υγρασίας ήταν 60%. Όταν τα επίπεδα της υγρασίας ήταν 40% ο ιός επιβίωνε ακόμη πάνω στα πλαστικά παιχνίδια δέκα ώρες μετά την έκθεσή τους στον ιό.

Με βάση αυτά τα δεδομένα οι ειδικοί εξηγούν ότι μεγαλύτερη προσοχή απαιτείται στην καθαριότητα και την απολύμανση των παιχνιδιών σε μέρη που βρίσκονται πολλά παιδιά όπως οι χώροι των ιατρείων, οι παιδότοποι και οι παιδικοί σταθμοί.

Δημοσίευση: 13/7/2016
ΠΗΓΗ: nooz.gr, vita.gr
    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *