Πώς θα φύγω ταξίδι χωρίς να σταματήσω τον θηλασμό;

Πώς θα φύγω ταξίδι χωρίς να σταματήσω τον θηλασμό;

Απαντά η Μαρία Λαζαρίδου
Ψυχολόγος, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Τέλος Φλεβάρη έχω κανονίσει ταξίδι εκτός Ελλάδας για 6 μέρες, το θέμα μου είναι ότι δεν θέλω να σταματήσω τον θηλασμό που όλοι μου λένε πως είναι αναπόφευκτο. Υπάρχει λύση; τι προτείνετε;

Ευχαριστώ εκ των προτέρων!!

Πένυ, Αθήνα
23/01/2014

Συγχαρητήρια μαμά Πένυ. Τα καταφέρατε περίφημα έως τώρα με το κοριτσάκι σας. Θα ήταν κρίμα λοιπόν για 6 μέρες απουσίας σας να χαθεί αυτό που με τόσο κόπο έχετε πετύχει.

Δεν χρειάζεται να σταματήσετε το θηλασμό. Αυτό που χρειάζεστε είναι οργάνωση και όλα θα πάνε περίφημα.

Από την ηλικία του μωρού σας καταλαβαίνω ότι λαμβάνει και στέρεες τροφές. Πριν φύγετε φροντίστε να έχετε απόθεμα μητρικού γάλακτος για τις 6 μέρες απουσίας σας. Δοκιμάστε να δώσει στο κοριτσάκι σας το γάλα (με κύπελλο ή μπιμπερό) το άτομο που θα τη φροντίσει κατά την απουσία σας. Προετοιμάστε τη για τη μικρή αυτή αλλαγή στη ρουτίνα της.

Πάρτε το θήλαστρο μαζί σας και φροντίστε να κάνετε αντλήσεις για τα 5 γεύματα θηλασμού που αναφέρετε ότι κάνει το μωρό σας. Μην ανησυχήσετε αν δείτε ότι η παραγωγή σας μειώνετε. Όταν επιστρέψετε το μωρό σας θα βοηθήσει να φτάσετε στη παραγωγή που είχατε πετύχει πριν απουσιάσετε.

Το γάλα από τις αντλήσεις που θα κάνετε μπορείτε να το αποθηκεύσετε. Βρείτε ένα πλάνο για το πώς θα το μεταφέρετε με ασφάλεια στην επιστροφή σας.

Απολαύστε το ταξίδι σας, οργανωθείτε πριν φύγετε και θα δείτε ότι ο θηλασμός δεν είναι «αναπόφευκτο να σταματήσει».

1 Σχόλιο

  1. Σας ευχαριστω πολύ!!!!!Με βοηθήσατε κ πραγματικά μου δώσατε λύση,από 10 -2 μέχρι 28-2 που έφυγα κατάφερα να αποθηκευσω το γάλα 6ημερών που θα έλειπα (γύρω στα 25 σακούλακια για πρωί μεσημέρι βράδυ) .
    Μαζί μου ειχα θήλαστρο φορητό με μπαταρίες που έκανα άντληση όπου μπορείτε να φανταστειτε(τρένα τουαλέτες αεροδρόμια)όντως μειώθηκε η παραγωγή μου αλλά μόλις γύρισα το μωρό την αύξησε στα μέτρα του!!!Δηλαδή όπως ακριβώς με συμβουλευσατε.Τωρα πλησιάζουμε 9μηνων κ συνεχίζουμε,χίλια…ευχαριστούμε
    Φιλικά μαμά,Πενυ

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *