Νιώθω πως στον επόμενο θηλασμό δεν θα έχω γάλα!

Νιώθω πως στον επόμενο θηλασμό δεν θα έχω γάλα!

Καλησπέρα σας. Θα ήθελα την βοήθειά σας με ένα θέμα που προέκυψε πριν λίγο. Το μικρό μου είναι 35 ημερών. Σήμερα από το μεσημέρι και μετά δεν κοιμόταν και ήταν λίγο ανήσυχος.

Του έχω πιπίλα. Τον έπαιρνα αγκαλιά και του την έδινα άλλα δεν την ήθελε, έτσι τον έβαζα στο στήθος (ξέχασα να πω ότι θηλάζουμε). Πιπίλιζε χωρίς να νιώθω ότι πίνει γάλα την περισσότερη ώρα και τον έπαιρνε ο ύπνος. Λίγη ώρα μετά τον έβαζα στην κούνια και μετά είχαμε πάλι τα ίδια.

Πριν από λίγο λοιπόν ηρέμησε και κοιμήθηκε. Κατάλαβα όμως ότι το στήθος μου δεν βγάζει γάλα. Το πίεσα και έβγαζε σταγόνες. Γενικότερα εδώ και 15-20 μέρες περίπου, είναι χαλαρό αλλά ένιωθα το γάλα και έτρεχε όταν έτρωγε. Γενικότερα θηλάζουμε κάθε 2 ώρες περίπου και έχουμε τελείως ακανόνιστο πρόγραμμα.

Έχω αγχωθεί. Υπάρχει περίπτωση να σταματήσει η παραγωγή μου ή συμβαίνει επειδή ήταν σχεδόν όλη μέρα στο στήθος; Νιώθω πως την επόμενη φορά που θα τον ταΐσω δεν θα έχω γάλα ή ίσως δεν του φτάσει. Δεν θέλω να του δώσω συμπλήρωμα και εννοείται δεν θέλω να σταματήσω τον θηλασμό!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Σοφία, Ηράκλειο Κρήτης

23/5/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δέσποινα Τσακίρη, Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα και συγχαρητήρια που θηλάζεις!

Από τις μετρήσεις του βρέφους (στα συμπληρωματικά στοιχεία που μας έστειλες) βλέπω πως και βάρος παίρνει το μωράκι σου (σε 10 μέρες πήρε 500 γρ!!!) και πολλές ουρήσεις έχει και κάνει 10-12 θηλασμούς ημερησίως. Άρα όλα καλά!

Έχεις πέσει “θύμα” κάποιων μύθων για το θηλασμό:

Α) Δεν έχει νόημα να πιέζουμε το στήθος για να δούμε αν έχουμε γάλα, δεν φαίνεται με αυτόν τον τρόπο! Γάλα “βγαίνει” όταν το παιδί κάνει θηλαστικές κινήσεις, πράγμα που λες ότι το καταλαβαίνεις και εσύ.

Β) Θέλουμε να είναι το στήθος χαλαρό! Σκληρό στήθος σημαίνει υπερφόρτωση ή και μαστίτιδα.

Γ) Ο θηλασμός δεν είναι μόνο τρόπος διατροφής, αλλά και παρηγοριάς για τα μωρά, το ίδιο και η αγκαλιά. Οι δυτικές κοινωνίες διδάσκουν στις γυναίκες πως το παιδί πρέπει να τρώει και μετά να κοιμάται για 3 ώρες, όμως το παιδί δεν είναι ρομποτάκι. Φοβάται και πονάει και θέλει αγκαλιά και στήθος για παρηγοριά.

Μην φοβάσαι, όσο το μωρό σου παίρνει βάρος και κάνει πολλές ουρήσεις (6-8/24ωρο).

Τα πας μια χαρά. Είναι καιρός να απολαύσετε τους θηλασμούς σας χωρίς άγχος και στενοχώριες.

Καλή συνέχεια!

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *