Δεν τρέχει γάλα όταν πιέζω το στήθος! Μήπως δεν έχω πολύ;

Δεν τρέχει γάλα όταν πιέζω το στήθος! Μήπως δεν έχω πολύ;

Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Χαίρεται. Ο γιος μου είναι 15 ημερών, γεννήθηκε 3320 και βγήκαμε από το μαιευτήριο 3080. Ξεκίνησα με αποκλειστικό θηλασμό και τις επόμενες ημέρες επειδή έχανε βάρος οι παιδίατροι μου είπαν να δίνω συμπλήρωμα.

Με το συμπλήρωμα έβγαζε γουλιές, το άλλαξα και πήρα υποαλλεργικό, μα συνέχισε να βγάζει. Εδώ και 2 μέρες δεν δίνω συμπλήρωμα, θηλάζω αποκλειστικά. Το βάρος του τώρα είναι 3220.

Το θέμα είναι ότι ανησυχώ μήπως δεν έχω πολύ γάλα. Δεν “τρέχει”όταν πιέζω το στήθος, βγάζει λίγο. Βέβαια το μωρό θηλάζει αδιαμαρτύρητα, κοιμάται καλά, έχει κενώσεις και ούρα (οι πάνες του δεν είναι μούσκεμα αλλά τον αλλάζω κάθε 2 ώρες και κάνει τσίτα και όταν τον αλλάζω!) Μήπως όμως δεν επαρκεί; Μέσα σε 4 μέρες έχει πάρει μόνο 40γρ.

Ευχαριστώ πολύ.

Κατερίνα, Καλλιθέα
20/05/2015
Αγαπητή φίλη,
συγχαρητήρια που παρά τις δυσκολίες δεν απογοητευτήκατε και ξεκινήσατε από μόνη σας επαναγαλακτισμό. Συνεχίστε να βάζετε το παιδί σας στο στήθος προσέχοντας πάντα να καταπίνει.

Οι καμπύλες αύξησης για τα παιδιά που θηλάζουν είναι εκείνες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Το βάρος γέννησης ενός μωρού επανακτάται περίπου την 15η ημέρα ζωής.

Εφόσον ο αριθμός των ουρήσεων και κενώσεων είναι φυσιολογικές, το μωρό ροδαλό και ζωηρό και ο παιδίατρος σας δεν ανησυχεί συνεχίστε ακάθεκτα τη τόσο πολύτιμη προσφορά σας!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *