300 ευρώ στις εγκύους που θα κόψουν το κάπνισμα

300 ευρώ στις εγκύους που θα κόψουν το κάπνισμα

Τα γαλλικά νοσοκομεία πρόκειται να προσφέρουν χρήματα στις έγκυες γυναίκες που καπνίζουν αν θέλουν να κόψουν το κάπνισμα
Με οικονομικό κίνητρο το γαλλικό υπουργείο Υγείας προσπαθεί να μειώσει το ποσοστό των γυναικών που καπνίζουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης.


Σύμφωνα με το σχέδιο, οι γυναίκες που θα θελήσουν να κόψουν το κάπνισμα, θα λαμβάνουν 20 ευρώ σε συνεχόμενες «επιταγές» σε τακτά χρονικά διαστήματα, με δυνατότητα να φθάσουν έως και τα 300 ευρώ αν κόψουν το κάπνισμα οριστικά.

Η ιδέα αυτή βασίζεται σε μελέτες που έχουν γίνει από τα δημόσια νοσοκομεία του Παρισιού σε συνεργασία με το εθνικό Ινστιτούτο για τον Καρκίνο, προβλέπει ότι όσες γυναίκες αποφασίσουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα θα παρουσιάζονται στα νοσοκομεία και θα ελέγχονται για το αν έχουν κόψει το κάπνισμα.

Οι γυναίκες που είναι πάνω από τα 18 έτη οι οποίες είναι σε εγκυμοσύνη λιγότερο από τέσσερις μήνες μπορούν να συμμετάσχουν στο αρχική, διερευνητική εφαρμογή της ιδέας, και μάλιστα εκείνες που καπνίζουν πάνω από πέντε τσιγάρα (ή τρία στριφτά) την ημέρα.

Κατά την διάρκεια της εφαρμογής αυτού του προγράμματος απαγορεύεται η χρήση κάθε είδους καπνού, από τα τσιγάρα και τα ηλεκτρονικά τσιγάρα μέχρι κάπνισμα πίπας, ενώ οι συμμετέχοντες θα πρέπει να υπογράψουν χαρτιά στα οποία θα δέχονται οποιαδήποτε αιφνιδιαστική κλήση για έλεγχο μέσω εξέτασης αίματος.

Οι μελέτες για την Γαλλία είναι απογοητευτικές σε ότι αφορά τις γυναίκες που καπνίζουν κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, καθώς όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία από το 2015, μία στις πέντε γυναίκες συνεχίζει να καπνίζει και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης. Κάτι που καθιστά την Γαλλία την πρωταθλήτρια χώρα σ’ αυτό το επικίνδυνο «σπορ» το οποίο προκαλεί τεράστια προβλήματα στο έμβρυο.

Δημοσίευση: 11/5/2016
ΠΗΓΗ: nooz.gr

Σχετικά άρθρα:

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *