Φταίει η στάση θηλασμού για τις συχνές ωτίτιδες του μωρού;

Φταίει η στάση θηλασμού για τις συχνές ωτίτιδες του μωρού;

Συγχαρητήρια για την άοκνη συμπαράστασή σας στις θηλάζουσες -και μη- μαμάδες. 

Η κόρη μου είναι εννέα μηνών και θηλάζει αποκλειστικά από τη γέννησή της. Μέχρι τώρα έχει παρουσιάσει τρεις φορές ωτίτιδα -όχι εκκριτική- χωρίς πυρετό και χωρίς να προηγείται μπούκωμα.

Η παιδίατρος μου είπε ότι πιθανόν να σχετίζεται με κακή στάση θηλασμού- θηλασμός σε οριζόντια θέση, ξαπλωτή. 

Θα ήθελα να ρωτήσω αν μπορεί να ισχύει κάτι τέτοιο. Αν όχι, μήπως οι ωτίτιδες οφείλονται στη φυσιολογία του αυτιού του μωρού και τί με συμβουλεύετε να κάνω;

Θεοδώρα, Μυτιλήνη

22/4/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παιδίατρος Μετεκπαιδευμένος στην Παιδοπνευμονολογία, Ομοιοπαθητικός, Διεθνώς Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Καλησπέρα.
Να σας ζήσει το μωράκι σας.

Η στάση θηλασμού δεν επηρεάζει καθόλου την πρόκληση ή μη της ωτίτιδας! Ένα μωρό που θηλάζει έχει γενικά 5 φορές λιγότερες πιθανότητες να κάνει ωτίτιδα σε σχέση με το μωρό που πίνει από μπουκάλι.

Είναι σημαντικό το μωράκι σας να είναι εμβολιασμένο με το εμβόλιο του πνευμονιόκοκκου μιας και ο πνευμονιόκοκκος είναι το πιο συχνό αίτιο ωτίτιδας.

    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται στο mitrikosthilasmos.com, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *