Δεν χορταίνει με το θηλασμό ή έχει κολικούς και κλαίει;

Δεν χορταίνει με το θηλασμό ή έχει κολικούς και κλαίει;

Έχω ένα μωράκι 19 ημερών το οποίο γεννήθηκε 4010 κιλά και στις 16 μέρες ήταν 4600 κιλά. Το θηλάζω σχεδόν αποκλειστικά.

Τις τελευταίες μέρες κάθε πρωί από τις 10 σχεδόν ως τις 4, ενώ το θηλάζω συνέχεια, μόλις το βάζω στο κρεββατάκι του μέτα από λίγο ξυπνάει με κλάματα. Κάποιες από αυτές τις φορές πάει να πιάσει τη θηλή και νευριάζει και κλαίει και τεντώνεται προς τα πίσω και τις υπόλοιπες πίνει κανονικά.

Στο τέλος αναγκάζομαι και του δίνω λίγο συμπλήρωμα σε σκόνη γιατί νιώθω τα στήθη μου μαλακά και άδεια και στο μπιμπερό δε νευριάζει. Εδώ να πω ότι προχθές του έδωσα μπιμπερό, όλες τις υπόλοιπες μέρες που δεν είχε γκρίνια τον θήλαζα αποκλειστικά.

Το βράδυ κοιμάται 3 με 3,5 ώρες και πίνει από το στήθος χωρίς να διαμαρτύρεται. Μήπως το βράδυ προλαβαίνει και γεμίζει το στήθος αφού κοιμάται τόσες ώρες και το πρωί δεν του αρκεί η ποσότητα και νευριάζει ή είναι κολικοί αυτή η γκρίνια που έχει και κρατάνε τόσες πολλές ώρες;

Νιώθω ανήμπορη αυτές τις ώρες που κλαίει και δε μπορώ να το ηρεμήσω και να καταλάβω τι είναι αυτό που θέλει.

Σοφία, Γιαννιτσά

2/3/2016
Απαντά η Αναστασία Μάρκου Μαία, Διεθνώς Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή Σοφία,
Συγχαρητήρια για την προσπάθεια που καταβάλεις και την επιλογή σου να θηλάσεις αποκλειστικά. Θα δεις πως το δώρο που προσφέρεις στο παιδί σου, μελλοντικά, θα σου επιστραφεί πίσω στο διπλάσιο.

Οφείλω να ομολογήσω ότι η αύξηση του βάρους του μωρού σου είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Τα επεισόδια κλάματος που περιγράφεις από τη στιγμή που το παιδί βάζει βάρος κατά πάσα πιθανότητα οφείλονται σε χαμηλή ροή που μπορεί να έχει εκείνη τη στιγμή το στήθος σου μιας και μου αναφέρεις ότι είναι μαλακό.

Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν έχεις γάλα ή ότι θα έπρεπε να δώσεις συμπλήρωμα. Ο μαστός είναι ένα όργανο που όταν βρίσκεται στη φάση της γαλουχίας δεν αδειάζει τελείως ποτέ.

Η δική μου σύσταση είναι να θηλάζετε σε στάσεις που βοηθούν το γάλα να κατέρχεται στο μαστό και να βγαίνει με περισσότερη ορμή. Ακόμη θα μπορούσες την ώρα που θηλάζεις να ασκείς ελαφρές πιέσεις στο μαστό για να αυξήσεις τη ροή, όπως και να προσφέρεις και τον άλλο σου μαστό.

Προσπάθησε να αποφύγεις το συμπλήρωμα και όταν ξανακλάψει παρηγόρησέ τον και δώσε του την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με το γυμνό σου δέρμα για να ηρεμήσει με τη μυρωδιά σου και να ξαναμπεί στο μαστό πιο ήρεμος.

Σε περίπτωση που δεν δεις κάποιο αποτέλεσμα φρόντισε να έρθεις σε επαφή με ένα σύμβουλο θηλασμού για μια εξέταση.

Οπλίσου με υπομονή, απέφυγε το συμπλήρωμα και θα δεις πως όλα θα πάνε καλύτερα καθώς πιστεύω πως είναι κάτι το παροδικό.

Καλή δύναμη και καλή επιτυχία!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *