Έχω αίμα μετά την περίοδο. Μπορεί να είμαι έγκυος;

Έχω αίμα μετά την περίοδο. Μπορεί να είμαι έγκυος;

Χαίρετε! Διαβάζω εδώ και καιρό τα άρθρα σας και έχω ήδη βοηθηθεί σε πολλά θέματα. 

Λοιπόν, είμαι 30 χρονών και έχει 11 μήνες που γέννησα ένα υγιέστατο αγοράκι. 11 μήνες τώρα τον θηλάζω κανονικά!

Έχει 3 μήνες περίπου που η περίοδος μου έχει επιστρέψει στο κύκλο της (28 ημερών). Στις 26.02.2016 ήταν η τελευταία μου περίοδος και ξαφνικά 5 ημέρες αφού μου τελείωσε μου ξανάρθε αίμα, πιο κόκκινο, πιο λίγο και πιο αραιό αυτή τη φορά. Είναι η δεύτερη μέρα σήμερα. Έχω επίσης κομμάρες, πόνο στη μέση και τα πόδια. 

Δεν είχα ποτέ διαταραχές περιόδου. Εν τω μεταξύ στο ενδιάμεσο αυτών των πέντε ημερών είχα σεξουαλική επαφή.  

Είναι κάτι ανησυχητικό; Μπορεί να είμαι και έγκυος; Απευθύνομαι σε εσάς επειδή η πρόσβαση μου σε γιατρό εδώ που μένω είναι δύσκολη.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δήμητρα, Λονδίνο

10/3/2016
Απαντά ο επιστημονικός συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Δρ Μενέλαος Κων. Λυγνός, Μαιευτήρας Χειρουργός Γυναικολόγος MSc, PhD, Διδάκτωρ Μαιευτικής Γυναικολογίας

Αγαπητή κυρία,
καταρχήν ο αποκλειστικός θηλασμός ως μέσο αντισύλληψης έχει αποτελεσματικότητα μόνο για τους πρώτους έξι μήνες. Από το χρονικό σημείο αυτό και ύστερα η αποτελεσματικότητά του αυτή παρουσιάζει σημαντική κάμψη.

Συνεπώς, η περίπτωση εγκυμοσύνης δεν μπορεί να αποκλειστεί, παρά μόνον αν γίνει μία μέτρηση β-χοριακής γονιδοτροπίνης (β-hcg) περίπου 20 ημέρες μετά από μια “επικίνδυνη” επαφή.

Φυσικά μια πλήρης ιατρική γνωμάτευση προϋποθέτει γνώση του ιστορικού σας και κλινική εξέταση.

    Όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις σελίδες του mitrikosthilasmos.com έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *