Ένα χάπι μου μείωσε την παραγωγή. Πώς θα την επαναφέρω;

Επειδή ένιωσα το δεξιό στήθος πρησμένο και σκληρό πήγα σε κλινική για να αντλήσω γάλα, έβγαλα και ο γιατρός μου έδωσε και 1 χάπι norprolac για να αναστείλει την παραγωγή.

Νομίζω όμως πως ακόμη και σήμερα (τρεις μέρες μετά) δεν έχω την παραγωγή που είχα, γιατί το μωρό μου είναι ανήσυχο και φοβάμαι μήπως δεν χορταίνει. 

Πρέπει να κάνω κάτι για να έχω την παραγωγή που είχα;  

Ευχαριστώ.

Ιωάννα, Καλαμάτα

10/3/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Βασιλική Δανηλάτου, Ιατρός Αιματολόγος MD, PhD, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC, Επιμελήτρια Β’ Αιμοδοσίας ΒΓΝΗ, Συνεργαζόμενη Ερευνήτρια ΙΜΒΒ, ΙΤΕ | www.lactation.gr

Δυστυχώς δεν μπορώ να βρω δεδομένα για αυτό το φάρμακο, πρέπει να είναι καινούργιο. Αντίστοιχα φάρμακα όπως το parlodel και το dostinex απαγορεύονται στο θηλασμό γιατί μειώνουν δραματικά την παραγωγή, έχουν μακρύ χρόνο ημίσειας ζωής και δεν ξέρουμε αν έχουν κάποια παρενέργεια στα βρέφη.

Συμβουλευτείτε κάποιο πιστοποιημένο σύμβουλο γαλουχίας για να σας βοηθήσει να κάνετε επαναγαλακτισμό.

    Όλες οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στις σελίδες του mitrikosthilasmos.com έχουν μόνο ενημερωτικό ή συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *