Γιατί με το θήλαστρο βγάζω με το ζόρι 20-40ml;

Το μωρό μου είναι 7,5 μηνών και από τα 5 ξεκινήσαμε ρυζάλευρο. Επειδή δεν ήθελα να του δώσω μέσω της κρέμας ξένο γάλα ο παιδίατρος μου πρότεινε μια συγκεκριμένη μάρκα και έκανα αντλήσεις κάθε μέρα 200ml. 

Αντλήσεις έκανα αφού 40ντησα γιατί το βράδυ ήθελε πολύ γάλα για να κοιμηθεί και έτσι σκέφτηκα να βγάζω γάλα για να του δίνω συμπλήρωμα. Εδώ και μισό μήνα σταμάτησα τις αντλήσεις και του δίνω ρυζάλευρο- βανίλια του εμπορίου. Να σημειώσω ότι θηλάζει συνήθως 3 με 4 φορές στο 24ωρο. 

Έχω 2 με 3 μέρες που είπα να προσπαθήσω πάλι για άντληση αλλά δεν βγάζω γάλα. Αφού με το χέρι πιέζοντας βγάζει και επίσης ο μπέμπης χορταίνει και πίνει… τον ακούω, τι μπορεί να πάει στραβά; Έχω γάλα; Να αλλάξω χοάνη σε μικρότερο μέγεθος; Να προσπαθώ να βγάζω με το θήλαστρο για να “ξυπνήσω” το στήθος ή να το αφήσω όσο ζητάει ο μπέμπης; 

Τα άγχη μου είναι δύο γι’ αυτό και σας γράφω. Το ένα είναι μήπως μειωθεί το γάλα και μετά από μήνες δεν θα έχω (θέλω σίγουρα να θηλάζω μέχρι τον χρόνο) και δεύτερον ήθελα να έχω μια μικρή αποθήκη σε περίπτωση απουσίας μου.  

Με αγχώνει που με το θήλαστρο με το ζόρι βγάζω 20 με 40 ml.  Να προσθέσω ότι το στήθος δεν πρήζεται όπως πριν αλλά είναι γεμάτο και αδειάζει όταν τρώει. Το βάρος του είναι μια χαρά. Ποιά η γνώμη σας;ΧρύσαΑθήνα

26/2/2016
Απαντά η επιστημονική συνεργάτης του mitrikosthilasmos.com Ξανθίππη Πασχαλίδου Iατρός, ειδ/νη Παιδοψυχιατρικής, Ειδικός Βελονισμού, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Η πορεία που περιγράφετε στο γράμμα σας ακούγεται απόλυτα φυσιολογική.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για το ενδεχόμενο να σταματήσει το γάλα σας: για όσο καιρό θηλάζετε τουλάχιστον μία φορά την ημέρα, θα συνεχίσετε να παράγετε γάλα. Απλά, η παραγωγή σας εξισορροπείται με τη ζήτηση και το στήθος δε φαίνεται τόσο γεμάτο όσο πριν. Να είστε ήσυχη ότι θα μπορέσετε να συνεχίσετε το θηλασμό με μωρό σας για όσο καιρό επιθυμείτε και οι δύο.

Το γεγονός ότι δεν μπορείτε να αντλείτε πια γάλα σε τόσο μεγάλες ποσότητες είναι επίσης φυσικό, μετά από 2 εβδομάδες διακοπής των αντλήσεων. Η παραγωγή σας έχει ρυθμιστεί στις σημερινές ανάγκες του μωρού σας.

Το αν θα συνεχίσετε τις αντλήσεις για να δημιουργήσετε μία τράπεζα, ή αν θα προχωρήσετε χωρίς αυτό, είναι κάτι που θα αποφασίσετε εσείς, ανάλογα με τις δυνάμεις, τις αντοχές και τον χρόνο σας.

Αν αρχίσετε ξανά να αντλείτε καθημερινά, σιγά σιγά θα αυξηθεί το ποσό του γάλακτος που θα συλλέγετε.

Στο τέλος της άντλησης με το θήλαστρο, θα βοηθήσει στην αύξηση της παραγωγής το να παρατείνετε την άντληση για 2 λεπτά μετά την τελευταία σταγόνα γάλακτος, καθώς και το να κάνετε άμελξη με το χέρι, μετά το θήλαστρο, για λίγα λεπτά.

Η χοάνη που χρησιμοποιείτε πρέπει να έχει τέτοιο μέγεθος ώστε η θηλή να μην πιέζεται στα τοιχώματά της κατά την άντληση.Το μικρότερο μέγεθος χοάνης δεν θα σας βοηθήσει σε κάτι.

Καλή συνέχεια στο ταξίδι της μητρότητας!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *