Γιατί δεν μπορώ να βγάλω γάλα με το θήλαστρο;

Γιατί δεν μπορώ να βγάλω γάλα με το θήλαστρο;

Απαντά η Δέσποινα Τσακίρη
Μαία, Πιστοποιημένη Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC
www.despoinatsakiri.gr

Καλημέρα σας!
θηλάζω αποκλειστικά εννέα μήνες, πριν από μία εβδομάδα δοκίμασα (μετά από πολύ καιρό) να βγάλω γάλα με το θήλαστρο (ηλεκτρικό), γιατί έπρεπε να λείψω από το σπίτι για λίγες ώρες, και δεν κατάφερα να βγάλω παρά μόνο δύο σταγόνες!

Nα σημειώσω ότι τους πρώτους δύο μήνες το χρησιμοποίησα αρκετά και έβγαζα τόσο ώστε να χορταίνει ο μπέμπης. δεν διαμαρτύρεται όταν τον βγάζω από το στήθος μου, που σημαίνει ότι χορταίνει, γιατί όμως να μην μπορώ να βγάλω με το θήλαστρο; γυρίζω για δουλειά σε λίγο καιρό και γι΄αυτό προβληματίζομαι.

Σας ευχαριστώ πολύ.
Μαρία Π., Καλλιθέα

12/03/2013

Γεια σου!
Συγχαρητήρια που θηλάζεις!

Η πρώτη άντληση με το θήλαστρο δεν είναι σχεδόν ποτέ ενδεικτική, συνήθως χρειάζονται 3-4 φορές για να “εξοικειωθεί” το στήθος. Να σου επισημάνω πως τα καλύτερα θήλαστρα είναι εκείνα των 2 φάσεων, που μιμούνται τον κύκλο του θηλασμού, και τα οποία είναι εγκεκριμένα από το ΕΟΦ (συνήθως όσα χρησιμοποιούνται και στα νοσοκομεία/μαιευτήρια).

Συμβουλέψου έναν Πιστοποιημένο Σύμβουλο Γαλουχίας ώστε να σε κατατοπίσει ποιο είναι το κατάλληλο θήλαστρο για το δικό σου πλάνο άντλησης!

Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *