Νιώθω το στήθος μου άδειο. Μήπως δε χορταίνει πια το μωρό;

Νιώθω το στήθος μου άδειο. Μήπως δε χορταίνει πια το μωρό;

Έχω ένα αγοράκι 43 ημερών και θηλάζω αποκλειστικά από την 1η μέρα της γέννησης. Αρχικά, είχε ωράριο θηλασμού ανά 3ωρο και το βράδυ ανά 4ωρο ή 5ωρο, το στήθος μου ήταν συνεχώς πρησμένο και στο ενδιάμεσο διάστημα κοιμόταν συνεχώς.
 
Τις τελευταίες 10 μέρες νιώθω το στήθος μου άδειο και ο μικρός θηλάζει σχεδόν συνέχεια, κοιμάται ελάχιστα όλη μέρα και μόνο πάνω στο στήθος, αν τον αφήσω ξυπνά. Μήπως δε χορταίνει πια;  

Επίσης, από τις πρώτες μέρες σχεδόν μετά από κάθε γεύμα κλαίει σπαρακτικά. Η παιδίατρος μας, επιμένει πως δεν έχω πλέον επάρκεια γάλατος και να δώσω συμπλήρωμα και πως αυτός είναι ο λόγος που κλαίει το μωρό. Τι μπορώ να κάνω; Δε θέλω να διακόψω το θηλασμό!!!!!

Βασιλική, Μελίσσια

01/02/2016
Απαντά η Ιωάννα Κωνσταντοπούλου, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Συγχαρητήρια για τον αποκλειστικό θηλασμό του βρέφους σας!

Ο θηλασμός δεν γίνεται με ωράριο αλλά ακολουθεί τις ανάγκες του παιδιού. Ακόμα κι αν φάνηκε να υπάρχει πρόγραμμα θηλασμού, ήταν τυχαίο γι’ αυτό και στη συνέχεια άλλαξε. Το μωρό ορίσει τη συχνότητα των γευμάτων όπως και τη διάρκεια τους.

Η μητέρα απλά ικανοποιεί τις διατροφικές ανάγκες του βρέφους της. Όμως για να είναι σε θέση να το κάνει αυτό πρέπει να ξεκουράζεται, να τρώει υγιεινά, να πίνει νερό εφόσον διψάει και να φροντίζει να είναι ήρεμη κι ευδιάθετη.

Επίσης πολύ συχνά ηρεμεί το μωρό η συγκοίμηση εφόσον ακολουθεί τους κανόνες ασφαλείας
που προτείνει η Αμερικάνικη Παιδιατρική Εταιρεία.

Μην παραλείπεται να προσφέρετε και τους δύο μαστούς σε κάθε γεύμα και μην ξεχνάτε ότι το αίσθημα πληρότητας του μαστού μετά τις έξι εβδομάδες δεν εκφράζει σε καμία περίπτωση την ποσότητα του γάλακτος που πίνει το παιδί. 

Ακολουθείστε τις ανάγκες του παιδιού σας και να είστε βέβαιη ότι η υπομονή και επιμονή σας πολύ
γρήγορα θα σας δικαιώσει!!

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *