Το ταξίδι της μαμάς πόσο μεγάλο ρίσκο είναι να χαθεί ο θηλασμός;

Το ταξίδι της μαμάς πόσο μεγάλο ρίσκο είναι να χαθεί ο θηλασμός;

Γεια σας! Θηλάζω κατά αποκλειστικότητα το 5 μηνών μωράκι μου και προέκυψε η ανάγκη να απουσιάσω σε 2 μήνες για ταξίδι 5 ημερών.

Έχω αρκετό γάλα και πιστεύω θα καταφέρω να αφήσω μια επαρκή τράπεζα γάλακτος για το μωρό μου. Ωστόσο ήθελα να ρωτήσω πόσο μεγάλο ρίσκο είναι να χαθεί ο θηλασμός; Υπάρχει περίπτωση να συνηθίσει το μωρό το μπιμπερό και να μην θέλει μετά το στήθος; Υπάρχει περίπτωση σε αυτό το διάστημα να μου κοπεί το γάλα; 

Και τέλος έχω ένα ακόμα πρόβλημα. Όταν συλλέγω το γάλα με το θήλαστρο το ένα στήθος αδειάζει τελείως ενώ το άλλο όχι. Δεν αδειάζει τελείως παρά μόνο αν πιει το μωρό, με συνέπεια να πρήζεται σε ένα συγκεκριμένο σημείο και να πονάει. 

Πιστεύετε ότι θα έχω πρόβλημα που 5 μέρες θα αδειάζω με το θήλαστρο; Υπάρχει κάτι που μπορώ να κάνω; Έχω δοκιμάσει και ηλεκτρονικό θήλαστρο και χειρός κι έχουν το ίδιο αποτέλεσμα! 

Ευχαριστώ πολύ!!

Σταυρούλα, Ρέθυμνο

18/1/2016
Απαντά ο Κωνσταντίνος Παπαγεωργίου, Παδίατρος Μετεκπαιδευμένος στην Παιδοπνευμονολογία, Ομοιοπαθητικός, Διεθνώς Πιστοποιημένος Σύμβουλος Γαλουχίας IBCLC

Μην ανησυχείτε για την απουσία των πέντε ημερών. Ο θηλασμός είναι εγκατεστημένος και δεν θα υπάρχει πρόβλημα. Θα πρέπει όμως να κάνετε αντλήσεις γάλακτος και από τα δύο στήθη τόσες όσα θα είναι τα γεύματα του μωρού την περίοδο εκείνη. Εννοείται ότι θα αποθηκεύσετε το γάλα αυτό.


Για το στήθος που δεν αδειάζει τελείως θα βοηθάτε την περιοχή εκείνη με μαλάξεις για να αποφύγετε  πιθανή μαστίτιδα.

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *