Το μωρό ξυπνάει με το που το αφήνω στην κούνια του και κλαίει

Το μωρό ξυπνάει με το που το αφήνω στην κούνια του και κλαίει

Καλημέρα, έχω ένα αγοράκι 5 μηνών. Το μεγάλο πρόβλημά μας την τελευταία εβδομάδα είναι ο βραδινός ύπνος.

21:30-22:00 τον βάζω για ύπνο αφού πρώτα έχει κάνει μπάνιο και του δίνω γάλα σε δωμάτιο με χαμηλό φωτισμό και τον κουνάω στην αγκαλιά μου ώσπου αποκοιμιέται και τον αφήνω στην κούνια του.

Ενώ μέχρι τώρα ναι μεν έκλαιγε 2-3 φορές μέσα στη νύχτα χωρίς να ανοίγει τα μάτια του, τον έβαζα στο στήθος, θήλαζε για 5 λεπτά και ησύχαζε. Την τελευταία εβδομάδα ξυπνάει με το που πάω να τον αφήσω στην κούνια του και κλαίει και αν καταφέρω να τον βάλω χωρίς να το καταλάβει ξυπνάει ανά 1 ώρα και λιγότερο.

Να αναφέρω ότι λόγω της παλινδρόμηση που έχει έχουμε αντικαταστήσει 3 θηλασμούς με στέρεες τροφές. Τον θηλάζω ενδιάμεσα από τα γεύματα και όταν ξυπνάει τη νύχτα, ενώ στο τελευταίο γεύμα του δίνω ξένο γάλα για να τον πιάνει υποτίθεται καλύτερα και να μην ξυπνάει συνέχεια.

Η ερώτησή μου είναι αν μπορώ να εφαρμόσω τις μεθόδους ύπνου δεδομένης της ηλικίας αλλά και της παλινδρόμησης που έχει.

Νικολίνα, Γλυφάδα

17/11/2015
Απαντά η Σοφία Αλεβιζάκη, Παιδίατρος, Πιστοποιημένη σύμβουλος γαλουχίας IBCLC

Αγαπητή φίλη,

θα πρότεινα να αντικαταστήσετε εκ νέου το γεύμα του σκονογάλακτος με μητρικό, μια το τελευταίο είναι πιο κατάλληλο (και) για τη γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, ένα σύνηθες πρόβλημα στα βρέφη.

Επίσης θα βοηθούσε αυτό το διάστημα να αυξήσετε την επαφή δέρμα με δέρμα (skin to skin contact) ώστε να ανταποκριθείτε ακόμη καλύτερα στις ανάγκες του μωρού.

Θυμηθείτε να αυξήσετε συνολικά τα γεύματα θηλασμού (η εισαγωγή της συμπληρωματικής τροφής δε συνεπάγεται ελάττωση του μητρικού θηλασμού) ώστε να ενισχύσετε τη μείωση της παραγωγής σας που ενδέχεται να υπάρχει λόγω “προγράμματος”.

Καλή επιτυχία,

Y.Γ.: Χρήσιμοι σύνδεσμοι: 

    Στείλτε νέο ερώτημα προς τη στήλη “Ρώτα τον Ειδικό


    Όλες οι απόψεις και οι πληροφορίες που περιλαμβάνονται στα κείμενα και στις απαντήσεις που δημοσιεύονται εδώ, ανήκουν στους συγγραφείς, δεν εκφράζουν απαραίτητα το mitrikosthilasmos.com, έχουν μόνο συμβουλευτικό χαρακτήρα και σε καμία περίπτωση δεν αποτελούν υπόδειξη ιατρικής αγωγής ή θεραπείας και δεν υποκαθιστούν την επαγγελματική ιατρική συμβουλή του προσωπικού σας γιατρού. Το mitrikosthilasmos.com δεν μπορεί να θεωρηθεί υπεύθυνο για οποιαδήποτε ενδεχόμενη χρήση των πληροφοριών που περιλαμβάνονται εδώ.

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *