Οι στόχοι της παγκόσμιας εβδομάδας θηλασμού 2015

Οι στόχοι της παγκόσμιας εβδομάδας θηλασμού 2015

Εβδομάδα Μητρικού Θηλασμού 2015, 1-7 Νοεμβρίου
«Θηλασμός και εργασία – Ας το κάνουμε να πετύχει!»

 

Από 1 έως 7 Νοεμβρίου γιορτάζουμε στην Ελλάδα την Παγκόσμια Εβδομάδα Θηλασμού με το φετινό σύνθημα: «Θηλασμός και Εργασία: Ας το κάνουμε να πετύχει!» που όρισε η Παγκόσμια Συμμαχία για την Προώθηση του Μητρικού Θηλασμού (WABA), απευθύνοντας κάλεσμα για μία παγκόσμια συντονισμένη δράση με σκοπό την υποστήριξη των γυναικών που συνδυάζουν τον θηλασμό με την εργασία.

Στόχοι της παγκόσμιας εβδομάδας θηλασμού 2015

Η υποστήριξη των γυναικών προκειμένου να συνδυάσουν την εργασία με τη μητρότητα είναι ένα σύνθετο και πολυεπίπεδο έργο, που απαιτεί διάφορες προσεγγίσεις και αφορά μια πληθώρα φορέων με κοινούς στόχους. Ως εκ τούτου, οι στόχοι της Παγκόσμιας Εβδομάδας Θηλασμού 2015 είναι:

  1. Να κινητοποιηθεί υποστήριξη από όλους τους τομείς και σε διάφορα επίπεδα, ώστε να μπορέσουν οι γυναίκες, όπου κι αν βρίσκονται, να εργαστούν και να θηλάσουν.
  2. Να προωθηθούν δράσεις από τους εργοδότες για να γίνουν φιλικοί προς την οικογένεια, τους γονείς, τα μωρά και προς τη μητέρα ώστε να διευκολύνουν ενεργά και να υποστηρίξουν τις εργαζόμενες γυναίκες να συνεχίσουν το θηλασμό.
  3. Να ενημερωθεί το κοινό για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τα δικαιώματα προστασίας της μητρότητας παγκοσμίως και να υπάρξει ευαισθητοποίηση σχετικά με την ανάγκη ενίσχυσης της σχετικής εθνικής νομοθεσίας και την εφαρμογής της.
  4. Να ενισχυθούν, διευκολυνθούν και προβληθούν πρακτικές οι οποίες βοηθούν τις γυναίκες, που εργάζονται σε αδήλωτη («μαύρη») εργασία, να θηλάσουν.
  5. Να υπάρξει συνεργασία με καίριες ομάδες, π.χ. με σωματεία εργαζομένων, συνδικαλιστικά όργανα, ομάδες γυναικών και ομάδες νέων, για την προστασία, στο χώρο εργασίας, των δικαιωμάτων των γυναικών σε σχέση με το θηλασμό.

Δημοσίευση: 04/11/2015
ΠΗΓΗ: worldbreastfeedingweek.org

Σχετικά άρθρα:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *