Χωράει ζωή σε 550 γραμμάρια;

Η ζωή δεν μετριέται σε γραμμάρια αλλά σε θέληση!

Οι διακομιδές με χρήση θερμοκοιτίδας είναι πάντα ιδιαίτερες. Όση εμπειρία και να έχεις αποκτήσει με την πάροδο του χρόνου, πάντοτε στη θέα μιας τόσο μικρής ύπαρξης τα συναισθήματα που σε κατακλύζουν για το θαύμα της γέννησης μιας ζωής είναι έντονα.


Το κείμενο γράφτηκε από τους Διασώστες
του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»

Έτσι λοιπόν όταν ο ασυρματιστής του ΕΚΑΒ μας μεταβίβασε την κλήση γνωρίζαμε ότι δεν χωράει καμία καθυστέρηση… «Νοσοκομείο Πολυγύρου, επείγων τοκετός, νεογνό με προωρότητα διασωληνωμένο, θα παραλάβετε μέσα από το χειρουργείο, με χρήση φάρων και σειρήνας»!

Η διαδρομή δύσκολη καθώς η κίνηση στο δρόμο για την Χαλκιδική ήταν αυξημένη. Φτάνοντας το προσωπικό του νοσοκομείου μας κατεύθυνε στο χειρουργείο όπου αντικρίσαμε την μικρή μας ηρωίδα.. 550 γραμμάρια…

Χωράει ζωή σε 550 γραμμάρια;

Η πρόγνωση δεν ήταν καλή, οι κινήσεις μας συντονισμένες με το προσωπικό του νοσοκομείου, η μικρή μας ηρωίδα έπρεπε να παλέψει να κρατηθεί στη ζωή μέχρι να φτάσουμε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του Παπαγεωργίου νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.

Φτάνοντας στο νοσοκομείο υποδοχής όλοι μας περίμεναν με αγωνία, αγωνία που μετατράπηκε σε χαρά όταν αντίκρισαν την μικρή μας ηρωίδα να είναι σε πολύ καλή κατάσταση ενάντια στις προγνώσεις…

Η απάντηση στο ερώτημα μας ήταν μπροστά μας λοιπόν. Η ζωή δεν μετριέται σε γραμμάρια αλλά σε θέληση!

Δημοσίευση: 09/10/2015

Διαβάστε επίσης:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *